Miért van az, hogy ilyen sok helyesen írni nem tudó van?
2018. okt. 6. 11:57
Szerintem inkább az a szomorú, hogy ha valaki egy érdekes témáról leírja a gondolatait, amik még ráadásul el is gondolkodtatják az embert, mindig van legalább egy idióta, aki azon kezd el fröcsögni, hogy egy helyen véletlenül nem tett vesszőt a hogy elé. Általában akkor szokott ez előfordulni, amikor az illetőnek fogalma sincs az adott témáról, de valami nagyon okosat akr hozzá szólni. Tegyétek már túl magatokat ezen a helyesírási kötözködésen, annyira szánalmas...
2018. okt. 6. 12:00
3/21 A kérdező kommentje:
De nem egy qrva vesszővel, netán elírással, vagy akár az ékezetek hiányával van a gond, hanem azzal, hogy csórinak az irományát egyáltalán nem lehet értelmezni, mert annyira összefüggéstelen az egész szöveg.
Én a könyvek, olvasás hiányában látom a probléma okát. Mióta ez a nagy IT fordulat van, én is sokkal kevesebbet olvasok.
Ez idő alatt meg felnőtt egy nemzedék, akik az iskolán kívül nem vettek könyvet a kezükbe, kevés kivételtől eltekintve. Sajnos.
2018. okt. 6. 12:08
Mert nem olvasnak könyvet, de még normális cikkeket se a neten. Csak a gyors chatelés megy, ott nem kell se ékezet, se vessző, a végén még kézzel írni is elfelejtenek... Hiába tudnak olvasni, nem olvasnak, ez a szomorú, emiatt nem fejlődik se a szókincsük, se a helyesírásuk és az érzelmi intelligenciájuk sem. Vagyis korlátolt, buta, érzéketlen birkák az ilyen emberek.
Ezt nehogy magára vegye valaki, nem személyeskedésnek szánom, én csak a nagy átlagot írtam le, ami körülvesz engem.
2018. okt. 6. 12:10
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy ide nem a legintelligensebb emberek járnak általában. Akik régebben is pont ennyien voltak (mármint az arányuk ekkora volt a társadalom egészéhez viszonyítva), csak épp nem találkozott velük az ember, és pláne nem próbált meg elkezdeni beszélgetni, mert nem volt net és nem volt GYK…
2018. okt. 6. 12:18
Te sem vagy a helyesírás mintapéldánya. Minden 3. szó után vesszőt írsz. Így egy szusszal elmondod az egészet?
2018. okt. 6. 12:22
A magyar oktatási rendszer szégyene ez. Kedvenc, eddig kizárólag a Gyakorin látott szavam a rengeteK (rengeteg helyett).
2018. okt. 6. 12:33
Honnan tanuljanak? Még az irott sajtoban is gyakori a hiba. A ba-be/ban-benn megkülönböztetése sulyos gondot okoz TV beszédekben adásokban is. Személyes névmások helyes használata is gond az élö beszédben.
2018. okt. 6. 12:45
Azokkal még semmi bajom,akik a gyors válasz érdekében nem írnak ékezetet,vesszőt,de a szavakat helyesen írják le. Ez a határ. Nem baj az,ha beszéd közben úgy írja le a mondatot,hogy
Neharagudj muszaj volt legkozelebb nem fordul elo , a szavak helyesen vannak írva,vessző/ékezet... hivatalos levelet azért nem így írunk,de ha valaki nem ír gyorsan pl telefonról, vagy valami,ezen nem akadok fent, csak a milyent ne miennek vagy mijennek írja.
2018. okt. 6. 12:46
Kapcsolódó kérdések: