Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kövérség = igénytelenség?

Kövérség = igénytelenség?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy aki kövér, azoknak a többsége az életmód miatt az?

2018. szept. 14. 22:54
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
39%
Egyébként totál mindegy, hogy a barátod gyerekként vagy felnőttként hízott el! Mert ami elképzelhető, hogy rosszak a táplálkozás mintái már gyerekkorától ( tehát nem tudja MIKOR MIT szabad ennie) vagy ami szintén lehetséges, hogy ételérzékenysége van a barátodnak, pl. gluténérzékenysége van, vagy szója,vagy tej, vagy laktóz érzékenység, esetleg ezek valamilyen kombinációja. Ez is okozhat elhízást!!! Ezért ahogy írtam: a barátod sürgősen keressen fel egy gasztroenterológus szakorvost ÉS egy dietetikust!!! Az elöző válaszoló vagyok!
2018. dec. 3. 20:11
 32/48 anonim ***** válasza:
39%

„Mint mondtam, az említett régi barátom már kisgyerekként is duci, kövér volt, emiatt is genetikailag kövér főleg”

20x leírtuk már, h nincs olyan, h genetikailag kövér. Vannak, akik genetikailag hajlamosabbak a hízásra, de ha mozognak és normálisan kajálnak, ők sem fognak elhízni

„A megjelenés legfeljebb hivatalos ünnepi estéken, meg hasonló rendezvényeken fontos”

:DDD

„A régi barátom, anyukám is rendszeresen mozog, sétálnak régóta és mégis kövérek, fogd már fel, hogy igenis genetika!”

megint összevissza zagyválsz minden baromságot.

többször leírtuk, h a legfontosabb a táplálkozás, vhogy mégsem sikerül részletesen leírnod, mit esznek a kövér haverjaid, szándékosan a mozgásról beszélsz csak.

a séta az nagyon komoly mozgás aztán :D. több a semminél kategória. Régóta sétálnak? mióta? milyen gyakran? hány km-t?

„akik jól tudják, hogy nem csakis elhízés, meg betegség lehet az oka.”

többen leírták, h a statisztikák szerint a kövérek alig pár százalékának van olyan orvosi problémája, ami megnehezíti, h lefogyjanak, de látom, nehéz a felfogóképességed.

„Olyanról is hallottam, aki rendszeresen túrázott, hegyet mászott többször a feleségével, ő is kövér volt, a felesége így szerette és mégse fogyott le”

komolyan, te vagy a maszatolás és mellébeszélés nagymestere. megint egy szót nem szólsz az étrendjükről, de a többi sem semmi.

hegyet mászott TÖBBSZÖR? hetente többször? vagy inkább évente? életében többször?

az,h a felesége szerette, vajon lényeges? h jön ez ide?

azért az félelmetes, h ennyire energiát pazarolsz arra, h védd az elhízott ismerőseidet, miközben ha szembenéznél a valósággal, talán még segíthetnél is nekik, de így maradsz a kifogások királya.

összefoglalom: a túlsúlyos ismerőseid nem sportolnak rendszeresen és midnent összez@bálnak, ergo gyakorlatilag bizonyítottad azt, amit cáfolni akartál: a kövérség legtöbbször igénytelenség. köszönjük.

2018. dec. 3. 20:29
 33/48 anonim ***** válasza:
39%
32-es Kommentelő( aki a korábbi 27-es és sok más jó komment küldője is vagy) ismét adom a kommented! He84! Hogy végre felfogd, miért baromság a genetikára kenni, elmesélem a saját történetem! Én sosem voltam túlsúlyos, viszont van egy részképesség zavarom: ADHD-m, vagyis hiperaktivitásos figyelemzavarom van. Tünetei többek között a krónikus szétszórtság, a koncentrációs zavar, az egy helyben ülés nehézsége, feledékenység, csapongó gondolatok. Ez nekem abból fakad, hogy enyhe oxigénhiánnyal születtem, melynek következtében valamelyik hormonom vagy egyéb kémiai vegyület átvitele az agyamban nem megfelelő. De mégsem hagyom, hogy megkeserítse ez az életem, mert megtanultam kordában tartani: szedek rá gyógyszert, (Stratterát) vitaminokat, nyomelemeket ( Omega3-6, MagneB6, D-vitamin, cink) tej- és gluténmentesen étkezem, járok terápiára, rendszeresen sportolok és jógázom, és mindent felírok pontosan, hogy mikor, mit kell csinálnom, és beosztom az időmet. (Az időmenedzselést is megtanultam) Na , ha én odafigyeléssel kordában tudom tartani az ADHD-m, igenis más kordában tudja tartani a súlyát! Ha kell hozzá segítség, akkor kérjen! Ez nem ciki, én is pszichológus járok, és betartom a fenti a dolgokat, ezért az életem sikeres és rendezett! A 31 éves nő vagyok, 28-as, 30-as, 31-es válaszoló.
2018. dec. 3. 20:55
 34/48 he84 ***** válasza:
0%
Ennyi erővel te is, más is csak szelektálva arra koncentrál, hogy főleg a táplálkozás és a keményebb sportolás számít abban, hogy valaki ne legyen duci, vagy kövér. Igenis valószínűleg genetikai. Na persze, 2-3 éves korától azért duci, kövér a régi barátom, mert már akkor rosszul evett, ugyan már,... Az anyukám nem a haverom, hanem a szülőm és egyáltalán nem eszik hízlaló dolgokat, csak kicsit kövér és megfelelően étkezik. A régi barátom meg nem érzékeny a tejre, meg egyebekre, ha így lenne, arról tudna és tett volna már ellene rég. Se én, se ő nem kért segítséget, jól ismerem őt, nem ezért mondtam őt példának, plusz anyukám se kért segítséget, jól vannak, köszönik! Azt pedig nem mobdtam, hogy soha senki nem tud fogyni semennyit, ám akik genetikailag is olyanok, nekik sokkal nehezebb és nem mindenki akar. Vannak akik így fogadják el magukat, ellenben némely felszínes, kényes emberekkel szemben. Ráadásul nincs arra bizonyíték, hogy nem genetikai a duxiság, kövérség némely embereknél, nem kizárt a genetika se. Anyukám anyja, testvére és az említett régi barátom anyja is mint ducik, kicsit kövérek genetikailag, nem azért, mert nem esznek rendesen és nem mozognak eleget. Nem mindig igyénytelenséget, egészslgtelenséget jelent a duciság, meg a kövérség. Persze azért 130 kilótól felfelé már valóban sok, ott tényleg meg kell próbálni fogyni, de ott se megy mindig. És de, ünnepeken és esti paritkon, rendezvényeken, hivatalos megjelenéseken fontos a megjelenés, alapból a hétköznapokban men igazán. Az állandó főleg külső alapján ítélés az kényesség, felszínesség. Na de én részemről ezt teljesen lezártam, nem reagálok többé!
2018. dec. 4. 22:26
 35/48 anonim ***** válasza:
Ha valaki gyerekként elhízik vagy felnőttként nagyon gyorsan, akkor nem csak növekedni fognak a zsírsejtjei, hanem új zsírsejtek képződnek. Fogyáskor ezeknek a száma nem csökken, csak a zsír mennyisege a sejten belül. Ergó az igaz, hogy ha valaki gyerekkent hízik el akkor nehezebb dolga van de ennek tényleg semmi köze a genetikához, ez mind a rossz táplálás miatt alakul ki.
2018. dec. 4. 22:32
 36/48 anonim ***** válasza:
53%
He84, ismét bebizonyítottad, hogy nagyon kifogásokat keresed! Gyerekkortól miért ne étkezhetne valaki rosszul?! A tesóm is gyerekkorától volt kövér, mett túl sokat és rosszul evett. Tini korában pedig szépen lefogyott, orvosi segítséggel. Jó lenne felfognod, hogy a genetika maximum HAJLAMOSÍT, de NEM DETERMINÁL, ahogy a betegség sem! A helyes táplálkozást sokan felnôttként sem tudják, nemhogy gyerekként! Pl. A sárgarépa pl. egészséges zöldség, de csak délelőtt szabad enni, mivel magas cukortartalma miatt este már hízlal. Vagy gyümölcsöt sem szabad enni du. 2 után, a magas cukortsrtalom miatt. Vagy hogy hogy ahhoz kell igazítani, hogy mikor vacsorázol, hogy este mikor fekszel le aludni. Ha 10-kor fekszel le, este 6-kor javasolt vacsorázni, ha 11-kor akkor 7-kor és így tovább! Ezek is alapszabályok többek közt az étkezésben, ezért is kéne dietetikussal és orvossal beszélnie a barátodnak és az anyukádnak! Ahogy mondtam, ha én az ADHD-m rendbe tudom tartani segítséggel, akkor ők is a súlyokat! ÉS PONT! További mellébeszélésed és kifogásaid nem fogadom el, ugyanis ezzel azt jelzed, hogy egy idióta kretén vagy! A megjelenés pedig minden esetben számít, akkor is amikor hétköznapian jelenünk meg! Ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, öltözz is úgy! És ahhoz, hogy ruhánk valóban jól mutasson rajtunk, igenis jó, ha sportolunk, mert a fit embereken mutatnak igazán jól a ruhák! Amellett, hogy színben és méretben is passzol hozzá. Egyébként is ebben a kontextusban írtam, a sport és a megjelenés ösdzefüggéséről, jó, hogy tudsz szöveget értelmezni.. idióta vagy, kifogások királya!
2018. dec. 5. 07:18
 37/48 anonim ***** válasza:
Egyébként, He84, nem elsősorban esztétikai okokból kell normálsúlyunak lennünk, hanem az EGÉSZSÉGÜNK miatt! Ha valaki kövér/elhízott vagy a másik véglet, tehát sovány, akkor sokkal kisebb rá az esély, hogy egészséges az illető! Ennyit arról, hogy felszínesség-e, hogy egészséges étrendre és sportra bíztatjuk az embereket!Ebből is látszik, hogy egy idióta barom vagy!
2018. dec. 5. 08:35
 38/48 anonim ***** válasza:

he84!

írtam egy hosszú választ neked, de miután újraolvastam a kommented, kitöröltem. ember, ha nem trollkodsz, akkor nagyon jól példa vagy arra, hogy az emberek micsoda elképesztő kifogásáradattal képesek előállni, ahelyett hogy belátnák, hogy ők vagy rokonaik dagadtak, lusták és igénytelenek, és nekiállnának normálisan kajálni és mozogni vmit.

2018. dec. 6. 18:28
 39/48 he84 ***** válasza:
Nem vagyok idióta és troll se,... Elnézést hogy őszintén mertem nyilatkozni mindarról amit tudok,... Na de hagyjuk, sose fogjátok ezt teljesen megérteni. Csupán elmondtam a helyzetet, nem én tértem ki az igazság elől, ennyi erővel te is/ti is, már bocsi. Nem csak a gyakran sportolt, karcsú emberek a jók, ez egy undorító, megkülönböztető lenézés, nem ettől függ egy ember értéke! De mint feljebb mondtam, én ezt már lezártam, akkor pedig ne folytassátok direkt provokálva! Ez inkább trollkodás a lezárás ellenére folytatni a másikkal szándékosan! Ennyi!
2018. dec. 7. 19:01
 40/48 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem vagy se idióta, se troll, akkor pont őszinte nem vagy.
2018. dec. 7. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!