Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kövérség = igénytelenség?

Kövérség = igénytelenség?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy aki kövér, azoknak a többsége az életmód miatt az?

2018. szept. 14. 22:54
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
23%

Kövérségnek semmi köze az igénytelenséghez, olyan mintha azt állítaná valaki: szakál+hosszú haj=igénytelenség.

A kövérség inkább falánkság, és lustaság, hiszen több kalóriát visz be, ami által elhízik, egyszóval kényelemszerető, tesped. Még a minimumot sem teszi meg magáért, pl kerékpárral jár.

Nem, betegség. Ez csak olcsó kifogás.

2018. szept. 15. 08:46
 12/48 anonim ***** válasza:
63%

Igen, a többség az életmódja miatt néz ki úgy, ahogy, de ettől függetlenül nem mondanám, hogy igénytelenség. Nálam az az igénytelen, aki nem fürdik rendesen, büdös, zsíros hajjal jár, nem megfelelő méretű ruhákat hord, stb. A kövérség nem ebbe a kategóriába tartozik szerintem.

Plusz sokan szeretnek dobálózni azzal, hogy a kövérek azért igénytelenek, mert zabálnak és nem mozognak. Igen ám, de mi van azokkal, akik ugyanezt csinálják, csak vékony testalkatúak, ezért hiába zabálnak egész nap édességeket meg gyorséttermi kajákat, és hiába max. a busz után való futás az egyetlen testmozgás, amit hetente többször is űznek, akkor is 40 kg-osak maradnak? Ők már nem igénytelenek, mert nem látszik meg az életmódjuk rajtuk (legalábbis fiatalon)?

2018. szept. 15. 10:11
 13/48 anonim ***** válasza:
51%

Nem igénytelenség, inkább nemtörődömség.

Ha tudom, hogy könnyen hízok, akkor úgy érkezem.

Itt jön a kifogás, mint ahogy valaki írta. Mindenki érti, hogy genetika meg minden, de ez odafigyeléssel kontroll alatt tartható.

Ez kb. olyan, hogy ha laktóz érzékeny vagyok, akkor nem iszom tejet.

Akinek meg betegség miatt van túlsúlya az látszik, mert másképpen oszlik el.

2018. szept. 15. 10:54
 14/48 anonim ***** válasza:
33%
Mennyi röfi megsértődik az ilyen kérdések hallatán. :D Mókás. Amúgy igen, elhízni igénytelenség.
2018. szept. 15. 13:24
 15/48 anonim ***** válasza:
40%
Kövérként írom, hogy egyértelműen igénytelenség.
2018. szept. 15. 13:31
 16/48 anonim ***** válasza:
17%
Utálom az ilyen általánosításokat. Az, hogy miért túlsúlyos valaki az nem feltétlenül az igénytelenség, lustaság jele. A súlytöblet mögött állhatnak például pszichés okok és betegségek is. De vannak olyanok is akik valóban a "lagymatag" életvitelük miatt ilyenek (és szerintem ők vannak többségben). Jómagam is elég sok súlyfelesleggel rendelkezem, de elkezdtem változtatni az étkezési szokásaimon és elkezdtem rendszeresen sportolni, mert már érzem, hogy az eddigi életvitelem nem vezet sok jóhoz. 21/f
2018. szept. 15. 13:56
 17/48 he84 ***** válasza:
30%
Én nem vagyok kövér, de akkor is nem igénytelenség, ami nem kifogás! Igenis több oka lehet annak, ha kövér valaki, nem csak lustaság és sok evés. Nekem egy régi jó barátom más kisgyerekkora óta kövér, ő nála valóban genetika. Soha nem ítéltem el, nem feltétlenül ettől függ egy ember értéke. Ráadásul volt idő, mikor pár évig hetente többször rendszeresen sétáltam vele együtt (nem a kövérsége miatt, hanem mert volt kedve mindkettőnknek) és nem fogyott le mégse. Ez is pluszba bizonyítja, hogy igenis genetikailag kövér. Mostanában ritkábban sétálunk egyéb okok miatt, de hetente egyszer majdnem mindig. Aki mindezt nem érti meg, nem hiszi el, az magát minősíti és merev.
2018. szept. 15. 19:18
 18/48 anonim ***** válasza:
24%

egyetértek az egyik válaszolóval: amit itt a többség művel, az a jó magyar kifogáskeresés és magyarázkodás.

pszichés okok, pajzsmirigybetegség blabla...az a baj, h statisztikák szerint a kövérek 98%-ának van olyan egészségi problémája, ami miatt nem tud lefogyni.

a genetika megint csak kifogás. én genetikailag nagyom sovány vagyok, és? kit érdekel? hetente 1-2 erősítéssel sok biciklizéssel és normális kajálással simán izmos karom van és nincs "betegesensoványkinézetem". és mindez úgy, h alapvetően lusta vagyok.

nem találkoztam még olyan kövérrel, aki mozgott volna vmit és ne kólát ivott volna a fehér kenyérhez meg rohadt sok cukor péksüteményhez.

sajnos ez az igazság, egyébként meg sztem egyszerűen szánalmas, h vki 5-10 év alatt lusta leadni a 30 kg felesleges.

pont ma láttam az egyik magán angoltanáromat, aki anno mosolygott, mikor mondtam, h szoktam edzeni. hát most én mosolyogtam, h 7-8 év elteltével olyan dagadt, mint volt.

2018. szept. 21. 08:16
 19/48 he84 ***** válasza:
0%
Tévedsz 18-as válaszoló, egyáltalán nem kifogás semmi, a genetika szintén nem kifogás. Olvasd vissza, írtam hogy egy régi barátom gyerekkora óta kövér genetikailag, pedig a gyerek gyerekkorában többet mozog. Írtam azt is, hogy rendszeres séták évek óta (nem ritkán) és nem fogyott le mégse. Igenis genetika nála. Hasonló a helyzet anyukámnál, ő is régen is kövér volt, pedig sokszor mozgott, még a mai napig is, mégis kövér valamennyire.
2018. szept. 21. 14:33
 20/48 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó kamu.

ÉTRENDet mit követnek.

Küld már át és megnézem neked.

Az edzés 75%-a konyhában dől el.

Érdekes mozgást írsz de kaja tervet nem írtok soha.

Pedig ezerszer kértem már de soha nem kaptam.

Nincs genetikailag dagadt ember mégegyszer elmondom nincs csak jó magyar kifogás van de az dögivel.

Mindenki tud fogyni ha akar,csak ahhoz kajálni is így kellene.

De mondom érdekes étrendet soha nem kaptam senkitől,pedig egyől reflektálnék rá.

2018. szept. 21. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!