Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti olvasnátok verseket,...

Ti olvasnátok verseket, könyveket ha nem lettek volna középiskolában irodalom órák?

Figyelt kérdés
Amiatt jutott eszembe mert én 35 évesen kezdtem el verseket olvasni. Középiskolában teljesen kikészített az irodalom, állandóan írók életrajzát kellett magolni és verseket betanulni és felmondani, a tanár meg lecseszett ha kihagytál egy szót. Szerintem ha nem lett volna ez a negatív élmény hanem kicsit rendhagyóbban tanultuk volna az irodalmat akkor már élveztem volna a verseket.
2018. szept. 6. 20:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én, a 8 általánost nem végeztem el, de ettől még több ezer könyvet elolvastam. Ponyvától a szépirodalmon át, mindent.
2018. szept. 6. 21:42
 12/18 anonim ***** válasza:

Rengeteg olvasok, sulin kívül is. Nálam nem hátrány, ha egy könyv vastag.

A versek nem igazán érdekeltek soha, de ez is megváltozhat.

17/L

2018. szept. 6. 21:52
 13/18 Metionin ***** válasza:
5 éves korom óta olvasok könyveket, szóval igen, tuti hogy olvasnék mert 7 évesen mentem suliba és addigra komplett olvasásfüggő lettem. Az életrajzok bemagolása szerintem is hülyeség, a kötelezőket sem mindet szerettem de ez nem volt elég ahhoz hogy negatív élményem alakuljon ki az olvasásról. Szerencsére gimiben nagyon jó magyartanárunk volt, aki olyan élvezetesen olvasta fel a verseket hogy sokakkal megszerettette akik addig nem olvastak verseket.
2018. szept. 6. 22:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Anyukám mesélte, hogy 3 évesen már tudtam olvasni, és általában mindenre emlékszem, arra, hogy olvasni tanulok, nem. Első osztályban végiguntam a fejem olvasás órán.

Könyveket nagyon szeretek olvasni. Versből inkább angolul, magyarok közt a legtöbb olyan áldepis szenvedős, hogy csak a szememet forgatom, mert a szomszéd tini is írhatta volna a hatalmas világfájdalmában.

2018. szept. 6. 23:17
 15/18 anonim ***** válasza:
Óvodás korom óta olvasok, a pocsék kötelező olvasmányokon kívül általános- és középiskolás koromban sem okozott nehézséget ez a tevékenység.
2018. szept. 7. 19:02
 16/18 anonim ***** válasza:

"a romantikus Rómeó és Júlia sokkal inkább elférne az általános iskolában ... szerintem sokkal befogadhatóbb lenne mondjuk 14 évesen"

Nekem a középiskola első évében volt kötelező, tehát gyakorlatilag 14-15 évesen. Mostanában később kell csak elolvasni? Mert ha csak azt akarod mondani, hogy nem 9.-ben, hanem inkább 8.-ban kéne kötelezőnek lennie, az szerintem kb. mindegy. De egyébként egyetértek, tényleg túl sok olyasmi kötelező középiskolában, amihez egy középiskolás még nem nőtt fel eléggé.

2018. szept. 7. 19:10
 17/18 anonim ***** válasza:

"Versből inkább angolul, magyarok közt a legtöbb olyan áldepis szenvedős, hogy csak a szememet forgatom, mert a szomszéd tini is írhatta volna a hatalmas világfájdalmában."

Szerintem csak nem olvastál még elég sok verset magyarul. :)

2018. szept. 7. 19:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha nem tanultam volna irodalmat, valószínűleg nem jöttem volna rá, hogy az jó dolog. (:
2019. jan. 14. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!