Ti mit szólnátok ahhoz, ha a következő oktatásügyi miniszter bejelentené, hogy az irodalom tantárgyra semmi szükség a középiskolában és el is törölné azt?
Felállva tapsolnék!
Jelen formájában ez a legfeleslegesebb tantárgy.
Önmagában nincs baj az irodalommal csak egy kicsit másképp kellene tanítani.
Nekem az volt a halálos kérdés, hogy Mire gondolt a költő amikor ezt írta ?
Honnan a jó istenből tudjam, hogy mire gondolt. Volt amikor lediktálta a tanár, hogy szerinte mire gondolt a költő és ez volt a hivatalos álláspont. Ezt kellett megtanulni.
A rosszabbik eset az volt amikor elmondtam, hogy szerintem mire gondolt. Erre megkérdezte a tanár, hogy miért gondolom így. Na itt szokott elszakadni a cérna és ekkor tényleg az irodalom eltörlése lenne a megfelelő válasz a kérdésre.
A mai irodalom tanítás:
- tanuld meg íz író életét kívűlről
- elemezz verseket
- elemezz olyan régen nem aktuális könyveket amiket senki nem olvasna el ha nem lenne kötelező (pár kivétel van ez alól)
Na ennek semmi értelme nincs.
A legfőbb probléma egyébként az, hogy az "Irodalom" tárgy keretében nem tanítanak szöveget elemezni, hanem irodalomtörténetet tanulsz.
Ismétlem: irodalomtörténetet, nem irodalmat.
Amire pedig nem lesz szükség soha.
# 4/9 Időpont ma 17:22
Nem igazán értem mi volt a kérdéssel a baj. Valami alapján csak gondoltad amit. Ahogy az se verselemzés, hogy a tanár lediktálja amit elvár visszamondásra, az se ha csak úgy bemondunk valamit, most nem azért a két fillérért.
Annak ellenére, hogy valóban, kevés kivételtől eltekintve irodalomtörténet van, nem irodalom oktatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!