Miért ítélik el nagyon sokan azokat az orvosokat akik elfogadják a hálapénzt?
És mi van, ha nem tud megélni 230 000 forintból?
Az orvosi egyetem amúgy 6 év, a legrövidebb szaképzés képzési ideje pedig + 36 hó...
De a sebészeké általában 72 hó.
Vagyis pl. egy szív/ideg/ortopéd sebész ha semmivel sem csúszik, akkor csak tanulásra fordít egy 12 évet összesen a középiskola után.
Szerintem ha tényleg nem akarnának gyógyítani, hanem mondjuk a pénzre hajtanának, akkor vagy politikusnak állnának, vagy valamilyen informatikát tanulnának, mert ott már egy 3 éves képzés után, egy BSc diplomával is kereshetnek ugyanannyit int egy sztár orvos.
(Nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden politikus és informatikus pénz éhes, csak hogy sokat lehet keresni ezeken a területeken)
Sokszor hallom/olvasom, hogy voltam külföldön, s ott eszükágában sem volt elfogadni pénzt...
Igen ám, de ausztriában, németországban, svájcban, 3*-4* annyit keresnek az orvosok mint idehaza.
"És mi van, ha nem tud megélni 230 000 forintból?"
Mert 67.500-ból meg lehet élni... Biztosan.
A lényeg: ha ő kap normális fizut, akkor ne várjon el "mellékfizut" még pluszba.
Aki csak elfogadja, azzal nincs bajom. Mert vagy kap vagy nem.
De sajnos van nagyon durva tapasztalatom olyannal aki le sem xar ha nem adsz elore, es nagy osszeget mert o nem borravaloert dolgozik. Na ezeket ne kerje senki hogy ne iteljem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!