Azt miért tartják sokan problémának, ha valaki csak friss péksüteményt eszik meg?
Nem fér a fejembe, hogy ez miért probléma sokaknak, még a családomnak is.
Amikor még otthon laktam,mindig mérgelődtem,hogy anyám feleslegesen vásárol.Mondtam neki, hogy ne vegyen annyi kenyeret, mert mindig kivan dobva.
Én például ha a kenyér már másnapos volt, akkor megettem, de a héját levágtam.Harmadnaposan meg egyáltalán nem ettem meg.
Amióta különköltöztem, kenyeret egyáltalán nem veszek, helyette különböző péksüteményeket, hol sósat, hol édeset.
Mindennap frisset.
Vasárnap nyitva vannak a pékségek ,illetve a kiskereskedelmi multik is.
Csak annyit veszek, amennyi el is fogy, nagyon ritka, az, amikor ki kell dobni valamit.
Laktam Münchenben, ott a nagyobb pékségek reggelizőhelyek is egyben vannak asztalok,székek adnak kávét, gyümölcslevet is...stb.Ugyebár ott a marketek zárva vannak vasárnap, a pékségek viszont nem.Gyakran ott ettem reggelit.Sajnos Magyarországon még nincs elterjedve ez.
Otthon erre azt mondják,hogy flanc, pedig nem költségesebb,mint ami otthon ment, hogy anyám pénteken megvette vasárnapra a kenyeret, mert nem szeretett boltba járni.A legjobb, már penészedett és ki kellett dobni.
De, hiába mondtam neki,hogy hatékonyabban vásároljon, inkább vegyen félkilósat az még aznap max másnap elfogy,de neeem.
Van aki megeszi a több naposat, valaki nem. Pont. Nem kell a miértet keresni.
Most leírtad te hogyan vásárolsz, és anyád mit hogyan szokott. Fingunk sincs róla kik vagytok, és miért kellene, hogy érdekeljenek a pékáru fogyasztási szokásaitok?
Jóságos ég!!
Ha neked megvannak a bevett szokásaid, miért érdekel, hogy mások máslépp csinálják?
Kérdésed hosszú kifejtése nem más, mint nagyzolás - várod az igenléseket, hogy milyen jól csinálod.
Viszont kit érdekel?
1, A fölöskidobás nálunk is ismerős volt egy ideig, majd rájöttem, hogy enni kell, megfelelő mennyiséget nekem is, és akkor nem marad annyi fölösleg. ma már jobban beosztják/-juk a mennyiségeket;
2, Amióta külön költöztem, szinte csak én is péksütit veszek, de nem érdekel, hogy friss-e, vagy sem. Törekszem a vett mennyiség elfogyasztására, azonban nálam van egygátló tényező is. Rajtam is csodálkoznak sokan, hogy csak ezt eszem, azt mondják - jogosa -, hogy ez egyoldalú táplálkozás, ami a szervezetnek nem jó;
3, Mo.-n is azért van egypár ilyen reggelizős hely.
Itt, Mo.-n sok esetben a minőségel van gond, mert valóban sok kenyértípus hamar bepenészedik.
Figyelj ha magadnak mész el és veszel a fizudból olyan reggelit amit te megkívánsz szerintem nincs a szüleidnek köze hozzá. (Párom is mikor reggel megy a szüleihez dolgozni a vállalkozásukba útközben beugrik és vesz friss péksütit a családjának.) Az ilyesmi tényleg olyan, hogy másnap harmadnap már nem szívesen eszi meg az ember. (bár én ha marad ki kenyerünk igyekszem felhasználni...pl fasírtnak bundás kenyérnek pirítósnak simán használható egy 3 napos kenyér és nem kell kidobni)
Nyilván ha te reggel héderelsz az ágyban és elvárod, hogy a friss kakaós csiga az asztalra kerüljön miközben a családban másnak nincs rá igénye az gond.
Én amúgy úgy vagyok ezzel a péksüti dologgal, hogy egy ideje leszoktam róla. Egyrészt mert tényleg drágább napi 400-500ft-ot rákölteni 1 ember péksütijére (fornettiről ne is beszéljünk), ahelyett, hogy otthon csinálnék egy szendvicset, vagy megennék egy kis joghurtot műzlivel...
Persze nagyon sokáig mikor busszal jártam dolgozni, én is azt csináltam, hogy útközben vettem ezt azt és a buszon megettem, de mióta étrendet kellett váltanom leszoktam róla. (megdöbbentő mennyi kalória és szénhidrát van mondjuk egy kakaós csigában) Akkor inkább van saját CH csökkentett kenyerem, és otthon eszek 1 szeletet sok zöldséggel...
Általában az idősebb generáció,akik átélték 56-ot,vagy netán a II.világháborút,azoknak szokott lenni ilyen rögeszméjük,hogy hetekig esszük a beraktározott romlott sz@rokat.
Illetve ezen kívül az olcsó pr0li szól le mindenkit,aki a finom friss pékárut fogyasztja,mert irigy és igénytelen.
Nekem szokott otthon lenni mindig lefagyasztott pékáru,megmikrózva finom.
Amúgy minden reggel friss nagyon finom drága pékárut szoktam venni,lehet hogy nem olcsó,de isteni és laktató,talán ugyanott vagyok vele,mint ha megennék 125 db 17Ft-os sz@r ízetlen zsemlét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!