Sokan azért fizetnek bankkártyával étterembe hogy ne kelljen borravalót adni?
Ha van nálam, és olyan helyről rendelek, ahol tényleg tudom, hogy megérdemlik, mert jó a minőség, jó az ár, és látható, hogy profi a csapat, akkor adok.
Gyakran sajna nincs nálam, nem véletlenül fizetek kártyával, hanem azért, mert nem fogok pluszban fizetni a banknak azért, hogy készpénzt vehessek fel, nem fogok sok készpénzzel a táskámban rohangálni a városban, csak akkor veszek fel, mikor kimondottan azzal kell fizetni valamit, ezen kívül csak minimális összeg van nálam mindig.
Étteremben először megnézem a blokkot: ha nincs feltüntetve rajta a szervizdíj, akor adok, ha fel van, akkor nem, hiszen már adtam.
Vendéglátó ipari egységekben egyre elterjedtebb a hellopay, így kártyával is tudsz borravalót adni, ami szerintem jó kezdeményzés, főleg, és húztam már feljebb a csúszkát a default 10%-ról.
Csak ott fizetek készpénzzel, ahol nincs más lehetőség. 15 ezernél nem szokott nálam több lenni.
Borravalót pedig sosem adok. Kapnak munkabért az emberek, van pontosan kiszámolt fizetése. Ha magasabb fizut szeretne, akkor vegye rá a munkáltatót a magasabb árakra! És viseljék a következményeket...
Meg ha már adnék is, akkor nyilván nem a kajacipelő rendelésfelvevő csicskának adnám, hanem azoknak, akik tényleg részt vettek az elkészítésben, szakácsoknak, konyhai kisegítőknek. Nehogy már a pincér arassa le a babérokat 😃😃😃 (nyilván általában szétosztják a jattot, de akkor is)
Ha egy étterem meghatározza az árait, abból gazdálkodja ki a dolgozói fizetését, ne tegye ki őket olyan helyzetnek, hogy borravalóért dolgozzon csak jól. Számoljon fel 10 százalék szervizdíjat és meg van oldva, de ne hozza kellemetlen helyzetbe a szegény felszolgálót. Mellesleg elítélem az adózatlan jövedelem ilyen formáját.
Kérdésedre válszolva pedig, 2018-ban élünk, az ember azért fizet bankkártyával, mert lényegesen kényelmesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!