Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Orvosin nagyon ki fognak...

Orvosin nagyon ki fognak nézni a tanárok/ diákok a külsőm miatt szerintetek? Sok hátrány fog érni? Szeretnék felkészülni lélekben ha igen.

Figyelt kérdés
szőke raszta hajam van, tetoválásom, orr és fül piercing. nem követem a divatot, színesen szeretek öltözni és lazábban
2018. aug. 14. 16:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
29%

10-s és az milyen világban él aki egy tetoválás vagy piercing alapján ítél meg valakit?!

Korlátoltság a javából.

2018. aug. 14. 19:15
 12/30 anonim ***** válasza:
62%
Egyébként a külső megjelenésünk önmagában nonverbális kommunikáció. Ez a külső pedig egy olyan üzenet, ami ebben a szakmában nem elfogadható. És ezen nincs mit ragozni.
2018. aug. 14. 19:20
 13/30 anonim ***** válasza:
80%
Marinéninek jogában áll korlátoltnak lenni, ugyanis ő még egy olyan világban nőtt fel. A betegeink közel 60 százaléka pedig idős beteg.
2018. aug. 14. 19:25
 14/30 anonim ***** válasza:
20%

Neked nem való az orvosi! Raszta haj+piercing? Ez komoly? Orvosi egyetemen? Oda ahova elit tanulók járnak? Ilyen drogos kinézettel mit vársz majd az egyetemen? Úgy kbasznak, mint macskát szarni kislányom.

Tetoválás is hiányzik! Tetováltass magadra valamit! Örök életre felejtsd el az orvosit! NEKED NEM VALÓ! Beteg milyen véleménnyel lesz rólad, felfog nézni rád ilyen külsővel?

2018. aug. 14. 19:26
 15/30 anonim ***** válasza:
48%
Akkor Mari nénit majd kezeli más akinek sima a haja és nincsenek csúnya fémkarikák az arcán.Lehet valakinek meg pont a Kérdező lesz szimpatikus.Vagy ti tényleg a középkorban éltek még? Tekintélyt nem a külsővel vívunk ki.Pont.
2018. aug. 14. 19:34
 16/30 A kérdező kommentje:

úgy látom több bántásra kell felkészülnöm a kommentek alapján mint amit vártam.. de nem fog semmi eltántorítani a célomtól.

Ha a 60 éves Mari néni nem fogadja el a segítségem akkor majd a 20 éves Bence akinek tetoválása van és piercingje ő el fogja.. reméltem hogy az orvosi egy olyan hivatás ahol a külső/ származás/ “elitség” számít legkevésbé. Sok ismerősöm van, felsőbb éves orvosisok akik erdélyi kis falvakból jöttek orvosira, nem mondhatóak pénzesnek, elitnek, nem származnak orvosdinasztiákból, nem diplomásak a szüleik.. mégis jó jegyekkel végzik az egyetemet

2018. aug. 14. 19:46
 17/30 A kérdező kommentje:

#14es! Miért nem való nekem az orvosi? Nem is ismersz..

Világ életemben 5ös tanuló voltam, minden tárgyból 5ösre érettségiztem. Kb 12 éves korom óta orvos akarok lenni hogy segíthessek más embereknek.

És miért kell ilyen stílusban beszélned velem?

2018. aug. 14. 19:50
 18/30 anonim ***** válasza:
79%
Ha ennyire fontos számodra, hogy orvos legyél, vedd ki a piercingeket a látható helyekről és szabadulj meg a raszta tincsektől. Belül úgyis ugyanaz maradsz. Az élet elég szívás így is. Miért akarod megnehezíteni a dolgod?! Dönts, mi fontosabb, a külsőségek vagy a karriered.
2018. aug. 14. 20:11
 19/30 anonim ***** válasza:
83%
Orvostanhallgató vagyok, szerintem mindenképpen hátrányt fog jelenteni a külsőd, de ha nagyon ragaszkodsz az orvosihoz, akkor próbáld meg, nincs vesztenivalód. A már említett Marinénin és úgy általában a betegekben keltett bizonytalanságon kívül azért gondolom, hogy hátránnyal indulsz majd ilyen külsővel, mert a vizsgákon sokszor a tudásod mellett a személyiségeden, a kommunikációs képességeiden és a kinézeteden is múlik a jegyed. Semmit nem jelent, ha gimnáziumban mindenből ötös vagy, egyetemen kb egy hónap alatt leadnak olyan mennyiségű anyagot, amennyit egy egész érettségire tanulsz meg 4 év alatt (az emelt érettségiket is beleszámítva). Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek egyetemen továbbra is jó jegyeid, csak ne bízd el magad, mert érhetnek pofáraesések. Ahogy Marinéni is lehet, hogy azt fogja mondani, hogy hozzanak neki egy "rendes" orvost, nem fogad el kezelést egy kitetovált, piercinges hülyegyerektől, esélyes, hogy a 75 éves professzor, akinél épp vizsgázol is azt fogja gondolni, hogy hiába adhatna kettest, egy olyan hallgató nem érdemli meg, aki nem volt képes emberi kinézettel megjelenni a vizsgán (ugyanez megtörténhet, ha bármi más módon kirívó a megjelenésed, pl a nagyon rövid, kivágott, sokat mutató ruhát viselő, erően sminkelt lányokat sem szokták díjazni). Ha megbuktatnak, akkor később újra próbálhatod a vizsgát más tanárnál, de semmi garancia nincs arra, hogy ő fiatal és toleráns lesz. Ne áltasd magad azzal, hogy majd a 20 éveseket gyógyítod, mert (hacsak nem gyerekorvos leszel) minden osztályon 85%-ban idősekkel fogsz találkozni, bármilyen rendelésedre nagyrészt ők fognak járni és a magyar valóságot ismerve nem fogod tudni azt mondani, hogy "oké, ha én nem vagyok jó, akkor küldöm dr xy-t, majd ő ellátja Marinénit", mert te leszel az egyetlen orvos az osztályon. Nem tudom, hogy a többi válaszoló mennyire fogalmazta ezt meg, de valójában az a probléma a kinézeteddel, hogy az orvosi hivatás része az alázat, az önzetlenség, az orvosnak nem az a feladata, hogy önkényesen a saját faxa, különleges személyiségét dörgölje a beteg képébe a megosztó kinézetén keresztül, hanem az, hogy a beteggel minél hamarabb megtalálja a közös hangot és asszisztáljon a gyógyulásában.
2018. aug. 14. 20:12
 20/30 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező a betegeidet nem te választod meg. És bizony rohadt sok Marinéni lesz.

És igen sok kiváló erdélyi kolléga van. Be is fogadjuk őket, viszont ők semmi extremitást nem szoktak képviselni. Itt nem arról van szó, hogy valaki szegény vagy gazdag, vagy van e egyébként gyönyörű székely tájszólása. Itt arról van szó, hogy van egy íratlan dresscode aminek te nem felelsz meg, de szerintem ez még Hollandiában is extrém külsőnek számítana.

2018. aug. 14. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!