Orvosin nagyon ki fognak nézni a tanárok/ diákok a külsőm miatt szerintetek? Sok hátrány fog érni? Szeretnék felkészülni lélekben ha igen.
Kinézni nem fognak, de minden bizonnyal erősen megnéznek majd. A konzervatívab oktatóktól némi előítéletre is számíthatsz, de ha tanulsz, és igazán jól teljesítesz, meggyőzheted őket.
Viszont amikor betegek közelébe kerülsz, probléma lehet az extrém kinézeted. A betegek többsége középkorú-idős, lehet, hogy így nehezebb lesz megnyerni a bizalmukat.
Az is előfordulhat, hogy ezért a gyakorlatvezetőd konszolidáltabb külsőt kér majd tőled.
Ha mindezeken kívül tehetséged, és szorgalmad is van, akkor kibírható. Ha valami fidesz potentát a papád, akkor be se kell járni, futárpostával kiküldik a diplomát! (Mondjuk mint beteg nem örülnék, ha az orrodból lógó piercinggel, antihigiénikus raszta hajzattal bejelentenéd, hogy: Fater, én fogom operálni!)
Nem mennél inkább zenésznek?
Kedves kérdező én orvos vagyok, azt kell, hogy mondjam hogy a te külsőd a hivatásunkkal abszolút nem összeegyeztethető.
Az orvos feladata nem a magamutogatás, hanem a beteg bizalmának elnyerésére és a beteg segítése. Az pedig a kutyát nem fogja érdekelni, hogy te milyen hatalmas individuum vagy, ha magamutogatni akarsz menj művésznek.
Óóó és a mi szakmánk konzervatív, az oktatók többsége is az, a külsőd pedig minden egyes vizsgán óriási hátrány lesz. Sőt instant bukást eredményezhet.
nem tartom magam magamutogatónak, azért ilyen a külsőm mert nekem ez tetszik. Emellett viszont orvos szeretnék lenni, hogy segíthessek a beteg embereknek.
Szerintem óriási nagy sztereotípia az hogy valaki aki kicsit extrémebb külsővel rendelkezik az legyen művész vagy zenész.
De köszönöm a válaszokat, akkor lelkiekben felkészülök rá, hogy mindenből 100+ 50 százalékosan kell majd teljesítenem ahhoz, hogy előrehaladjak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!