Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kosarasok! A magasságom...

Kosarasok! A magasságom komoly hátrány lehet?

Figyelt kérdés

Nos, sajnos nem a hobbimnak megfelelően alakult a magasságom. Én vagyok a legkisebb a magam 161 centijével. Emiatt sokan kiröhögnek, hogy ilyen magassággal mégis mit keresek a pályán. Ez nagyon rossz érzés, és komolyan elgondolkoztatott. Valóban hátrány a magasságom? Én például nem érzem annyira annak, csak amikor ilyen 185 centis fiúk ellen kell játszani, de olyankor az edző nem is nagyon enged pályára, nem véletlenül. Szóval hátrány, és abba kéne hagynom?

16/lány

2018. aug. 2. 21:58
 1/7 anonim ***** válasza:
27%

Profi karriert nem fogsz tudni befutni, sajnos.

Azonban magát a játékot miért kéne feladni?

Ha csak a hobbid, akkor nyugodtan játsz! :)

2018. aug. 2. 22:03
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem elhamarkodott kijelentés volt az első részéről, hogy pusztán a magasságod miatt nem lehet profi karriered. Csomó alacsony profi kosaras van. Inkább próbáld meg kihasználni ezt a tulajdonságod. Például egy kisebb ember sokkal fürgébb lehet, mint egy nagyobb darab.
2018. aug. 2. 22:14
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:) Valóban, néga áldás, hogy ilyen "pici" vagyok, máskor meg szinte átok.
2018. aug. 2. 22:32
 4/7 anonim ***** válasza:
6%

#2 Miért beszélsz butaságokat?

Egy sportról beszélünk! Egy olyan sportról, ahol számít a magasság.

A lány 161 centi!!! Ez tudod mit jelent? Az, hogy ha ennyi idős korára nem nőtt magasabbra, akkor nagyon pici annak az esélye, hogy hirtelen 10-20 centit nőni fog.

Emellett maga a profizmusra jellemző dolgok már rég kijöttek volna a játszmák során és az edző felengedné játszani.

Miért?

Mert az alacsony profi kosaras lányok, akkor tudnak érvényesülni ha nagyon agresszívan játszanak és nagyon-nagyon gyorsak.

Azonban attól, hogy valaki magas nem lesz lassú.. sőt.. sokkal nagyobbakat lép, hosszabb a keze, ebből adódóan meglepődnél ha látnád, hogy milyen gyorsak is tudnak lenni a magas emberek.

Szóval 100 szónak is egy a vége, a lányból nem nagyon lesz már profi, mert az kijött volna.

Emellett ugye a magasság...

Itt persze egyáltalán nem arról beszélek, hogy nem lehet jó játékos vagy nem élvezheti a játékot, mert igen.

Itt a profizmusról van szó, amikor 180-190 centis lányok ellen játszana, akik már kiskorúk óta céltudatosan edzenek sokkal jobb fiú csapatok ellen.

2018. aug. 2. 22:35
 5/7 A kérdező kommentje:
#3 Igen, körülöttem valahogy így gondolkoznak, ezért is fontoltam meg, hogy 6 év után esetleg itt az ideje, hogy abba hagyjam.
2018. aug. 2. 22:49
 6/7 A kérdező kommentje:
2018. aug. 2. 22:50
 7/7 anonim válasza:
100%
Ugyan ez a női mezőnyben is alacsony de volt 160 körüli NBA játekos is Muggsy Bogues. Persze nem volt a legjobbak egyike de valahogy csak ott tudott maradni a ligában. Egy átlag irányító olyan 190 centi körül mozog a férfiaknál ő pedig 160 centivel játszott. Persze ettől alacsony leszel a női mezőnyben de semmi sem lehetetlen. Az meg hülyeség, hogy a magasak nagyokat lépnek ettől gyorsak. Persze vannak a magasak között is gyors játékosok de ez ritka és egy lassabb irányító is jóval gyorsabb tőluk. Nem beszélve arról, hogy mivel nagyokat lépnek így nem tudják gyorsan lereagálni a gyors irányváltásokat és pár csellel hatalmas előnyt tudsz szerezni. Vagy akkor miért nem állnak fel a férfi csapatok öt 210 centis emberrel mondván simán utolérik az ellenfelnél a kicsiket sőt még előny is, hogy nagyot lépnek és hosszú a karjuk? Nyílván nem tudom milyen szinten játszol és lehet ha 180 centi vagy sem tudnál profi karriert befutni mert nem vagy elég jó. Ezt nem sértésből mondom csak lehet így van.
2018. aug. 3. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!