Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nektek mi számít luxusnak?

Nektek mi számít luxusnak?

Figyelt kérdés
Van akinek már az is luxus ha rendelhet külföldről. Másnak pedig ha elmehet nyaralni. Nektek mi számít luxusnak amit ti meg tudtok engedni magatoknak?

2018. aug. 1. 10:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahányan vagyunk, annyiféle válasz.

Nekem az a luxus, amit nem engedhetek meg magamnak. Ilyen egy földkörüli út, egy 150 nm-es ház kertésszel, medencével, takarítóval, vagy ilyen egy felső árkategóriás autó.

Az utazás, vagy a szükséges tárgyak megvásárlása nem luxus számomra, bár nem is megyek 5 csillagos hotelbe.

Amit megengedhetnék magamnak, de szívesen adok érte annyi pénzt, amennyibe kerül (ruhák, telefon, stb.), azokat pénzkidobásnak tartom, nem luxusnak.

Szóval számomra a luxus az, ami az életszínvonalamon túlmutat, ugyanakkor vágyom rá.

2018. aug. 1. 11:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a felesleges költekezés a luxus.

Ha valamit olcsóbban de teljesen jó minőségben meg tudok venni, akkor minek adjak ki érte többet?

Illetve így diákként elég sok dolog "luxus" vagy elérhetetlen, pl hetente szórakozás, hosszabb, távolabbi utazások.

2018. aug. 1. 12:03
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem az a luxus, ha példál busz helyett kocsival megyek be a városba, vagy étteremben eszek. Ugyanígy csak nagyon ritkán szoktam 200 km-nél távolabbra utazni, szállodában aludni, repülőgépen utazni, lazacot venni, moziban filmet nézni, színhába, állatkertbe, aquaparkba menni, de még parkolójegyet is utálok fizetni, inkább megállok távolabb. Rendelni nagyon ritkán szoktam a netről, talán félévente egyszer.
2018. aug. 1. 15:12
 14/15 anonim ***** válasza:
18%
Amerika, Báli, Ausztrália stb. ezek messze vannak, de még Szentpétervár is
2018. aug. 1. 16:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem is az, amire nincs szükségem, és megvehetem. Vagy például az, amikor valamit kell venni (akár elromlott eszköz miatt egy újat, vagy akár egy alapdolgot), és nem feltétlen az olcsóbb kategóriát kell néznem, hanem nyugodtan nézhetem a drágábbakat, mert ha akarom, azt is simán megvehetem, anélkül, hogy utána valamin spórolnom keljen.

Az is luxusnak számít, hogyha akarok valahova menni, akár vásárolni más városba, akár nyaralni, nem azt kell néznem, hogy mennyi az útiköltség, mennyi maga a szálláshely, hanem nyugodtan kiadhatom rá a pénzt (persze ésszerű kereteken belül, nem kell nekem a luxus hotelszoba pl.), és nem folyton azzal vagyok elfoglalva, hogy milyen sokba kerül ez nekem.

Luxus lenne az, hogy legyen egy szép házam, hatalmas konyhával, +1-2 vendégszobával, nagy kerttel és medencével.

Maga az utazás nem számít nekem luxusnak, nyilván megoldható, csak nem a mittudjaménmilyen híres-neves hotelban. Igazából szerintem semmi olyan luxus nincs, amit meg is engednék magamnak. Átlagosan élek. Illetve nyilván relatív. Külföldről szoktam néha rendelni, egyáltalán nem érzem luxusnak.

2018. szept. 17. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!