Magyarországon az elit egyetemek kollégiumaiban (pl ELTE) is luxusnak számít olyasmi, mint Wifi, normálisan felszerelt, nem 40 éves bútorok a szobában, vagy megfelelő férőhely?
Az ELTE nem elit egyetem. A legjobb, legszélesebb körű, de nem elit. A Metu és a CEU, az elit, a legtöbb szakon millió fölött van egy-egy félév.
Egyébként meg nem tudom, az ELTE mennyiben részesül állami támogatásokból, de amikor ki kellett állni a CEU mellett, akkor az elsők között voltak. Az oktatók, HÖK-ösök többsége is nyíltan kormányellenes.
BME kollégiumai egészen rendbe lettek vágva néhány éve mikor még egyetemre jártam. Előtte igazi gettó hangulat volt mindegyikben.
Az mondjuk tény, hogy el kellene 2x annyi, modern kollégium, főleg ilyen albérlet árak mellett mert ha így halad a világ akkor megint csak a felső 10 ezer kiváltsága lesz a felsőoktatás.
Naaa, én ELTE kollégiumban lakom egy éve... és eléggé normális, ráadásul most újítják is. Nem egy luxusszálló, de egyáltalán nem gáz. (pl. wifi az mindig van, ha meg mégse, ott a kábeles net)
Nyilván ne számítsunk már magas színvonalra. Aki teljesíthetetlen elvárásokkal megy ilyen helyekre, az - lehet, hogy szarul hangzik - nem is értem mit vár, és vegyen vissza magából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!