Újgazdag szülők elkényeztetett gyerekei? Nektek is volt már velük rossz tapasztalatotok? Vagy hogy "alsóbbrendűnek" kezeltek titeket, mert nincs ilyen, vagy olyan holmitok, nincs annyi lóvétok mint nekik? H. lehetne őket lealázni, vagy kezelni őket?
Minek akarod kezelni őket?
Ne őket válaszd barátaidnak, ne foglalkozz velük.
Minden emberhez próbálok maximálisan ugyanúgy hozzáállni, mint ahogy ő áll hozzám.
Ha valaki tisztel, annak én is megadom a tiszteletet.
Ha valaki nagyképű, visszanagyképűsködök. Ha valaki egy senkinek tart, azt én is egy senkinek tartom.
Se többet, se kevesebbet. Ez így igazságos.
Személyesen ismerek Magyarország 100 leggazdagabb emberéből kettőt.
Az egyik egy szorgalmas, értelmes férfi, kissé visszahúzódó gyerekei vannak, de nagyon jól el lehet velük lenni.
A másik egy szuper értelmes ember, nagyon boldog vagyok, ha beszélhetek vele, rengeteget lehet tőle tanulni. Mindenkit emberként kezel, a faluja utolsó cigányát is, ott segít nekik, ahol tud. Egy régi kocsival jár.
"meg szalonuj AUDI-t kapott 18. szülinapjára (a muterjának valami magánsulija van), más meg már mély szegénységben él, a számláit se tudja kifizetni, addig amig ők felvágnak h balira mennek nyaralni, stb"
Egyet vegyél tudomásul: mindenki arra költi a saját pénzét, amire akarja. Ha neked összejön egy kis pénzed, akkor te is bakancsra költöd, holott vehetnél olcsóbb cipőt, a maradékot meg egy koldusnak adhatnád... nem teszed, s ezért senki nem ítél el, te se háborogj, ha más kocsira, meg nyaralásra költ.
A másik dolog, hogy mikor azonos szinten lévő emberek arról beszélgetnek, hogy hol voltak nyaralni, milyen volt az esküvőjük stb., akkor "mesélnek magukról". Amint kicseréled az egyiket egy szegényebbre, akkor ugyanazok a mondatok az ő véleménye szerint már "dicsekvés". Pedig nem biztos, hogy a gazdag bántani akarta a szavaival, lehet, hogy csak saját komplexusai miatt veszi támadásnak.
Tudom, hogy vannak kényeskedő osztálytársak, tudom, hogy néhány tininek jólesik a pénzét fitogtatni, de és akkor? Ott ülsz a szobádban és ezen idegeskedsz? Sz*rd le, ő ebben szerencsés, te meg majd másban leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!