MBTI fanok! Nektek mi a véleményetek az ENTP-ről?
Valamelyik nap néztem egy Dancsó Péter videót, és onnan jutott eszembe. Petinek csak szerintem van ENTP-s beütése? Ha nem, szerintetek ő mi lehet?
Mi a véleményetek úgy általában az ENTP-ről, mint személyiségtpusról? Nekem az egyik kedvencem, egy ENTP fiú a legvonzóbb az összes közül.
Szerintetek?
Olyat ne írjatok, hogy nem ez alapján választunk párt meg blablabla. Nem kell nyilvánvaló dolgokat birka módjára benyögni minden ilyen kérdéshez. Tudjuk, hogy nem releváns, de attól még lehet érdekes.
Köszi!
Én INTJ vagyok, vagyis a leggyakoribb típusok számára lesarkítva az ördög maga... (az, az arrogáns, érzéketlen figura a szoba sarkából, aki mindig logikus magyarázatokat akar, kegyetlenül célratörő, és nehezen tolerálja mások hülyeségeit, pláne, ha ragaszkodnak is hozzájuk, mert akkor beindul a cinizmus-gépezet, ami mindent bedarál, ami az útjába kerül) és nekem, mint mások elcs#szettnek ítélt emberfajtának, kifejezetten szimpatikusak az ENTP-k. :D
Remekül lehet velük csak a vita kedvéért vitázni, egy oda-vissza pingpong meccset folytatni, hogy ki képes előbb romba dönteni a másik érveit, elmésebb megszólalással reagálni az előző megszólalására... Hihetetlenül frissítő az agynak, amennyiben mindkét fél tudja, hogy ez nem vérre megy. Nézeteltéréskor már kevésbé mulatságos egy bizonyos pont után, mert az ENTP-k remekül szórakoznak azon, hogy szétcincálják mások érvelésének az olyan részeit is, amivel ők is egyetértenek, de a versenyszellemet ez talán csak még jobban emeli, ha az én Te funkciómat irritálja is ilyenkor valamennyire a céltalan, alapkérdéshez képest irreleváns kötekedés.
Valahogy feldobnak alapvetően, nem tudom jobban megfogalmazni. Van egy ízig-vérig ENTP ismerősöm a neten, és ahogy olvasom az elmés megjegyzéseit, mindig rám jön a nevethetnék, akkor is, ha nem vagyok éppen jó passzban. Szórakoztatóak, de nem nevetségesek, mert mivel a legtöbb NT típushoz erős tudáséhség is járul, ezért általában nagyon okosak is, jókat lehet velük beszélni. Van egyfajta ellenállhatatlan bájuk, ami megfogja az embert. Én például azt lenyűgözőnek tartom, hogy amennyi bajba keveri őket a legendásan hatalmas, betapaszthatatlan szájuk, annyiból ki is tudják magukat dumálni egy csettintésre. Mint Tyrion Lannister a Trónok harcában.
Az előző válaszok okoskodó részével meg az a javaslatom, hogy... ne foglalkozz. Hiába hangsúlyozod ki az ebbe a témába vágó kérdéseknél, hogy milyen mellékvágányokat nem akarsz, előzöd meg esetleg már a bővebb kifejtésben, vannak, akiknek egyszerűen lételeme a felesleges körök futása. A mi idegeinknek a kárára ugyan, de közben jókat is lehet szórakozni rajta, hogy milyen szánalmas, hogy okosnak hiszik magukat attól, hogy benyögnek valamit, amit már előttük vagy harmincan közöltek. :)
Mellesleg pedig szerintem attól nem lesz senki gyerekes, hogy egyes személyiségtípusokat vonzóbbnak talál. Nekem az ENTJ-k, az INTJ-k és az ISTP-k szimpatikusak még ilyen téren nagyon, lehet felszínesnek titulálni, amiért ilyen tulajdonságokat veszek alapul, de ismerem magam, és tudom, hogy speciel halálra idegesítene társként egy F jegyű ember.
Az ENTP-n kívül az NTJ-k és az STP-k is jöhetnek, igen (nekem az ESTP is) :P.
F típusok közül csak az INF-ek azok, amikben látok valami fantáziát.
Igen Tyrion a tipic EnTP :)
jajj de szeretem az INTJ-ket lehet veluk beszelgetni :)
Hehe😅 én egy 18 éves ENTP lány vagyok és egy élmény volt ezeket a válaszokat olvasgatni. "Érzelem mentes gyilkos" kedvencem😛
Bár nem értek egyet ezeken a megállapításokon. Már csak ha magamból indulok ki (és hát miért ne tenném, mert magamat helyezem az előtérbe, mint egy ízig-vérig önző ember) megbukik az állítás, mivel túl érzékeny vagyok egy érzelem mentes gyilkos "megtisztelő" szerepéhez. Jelenleg pszichológusnak készülök és a motivációimat a tudásvágyból és az embereken való segítségnyújtás akarásából merítem, pont mint egy olyan megbízhatatlan ember, aki élvez másokat hátbaszúrni.
Bár nyilván minden ember más, meg 4 betűre senkit se lehet bekorlátozni, azért annyira zavart a dolog, hogy ezzel a pármondattal visszaválaszoljak, mert most az ENTP típust a válaszadók nagy része eléggé lehúzta mindössze pár rossz tapasztalat miatt, ami nem ezt a típust minősíti, hanem az adott embert, aki valamilyen formában elkövette a fent említetteket.(vissza olvasva bele lehet kötni a mindössze pár rossz tapasztalatba, szóval ezt a lehetőséget vétóznám...mert úgy érzem valamilyen formában támadható😝)
Most meg jön a nyilván kinek nem inge ne vegye magára szöveg, akik meg értékelik az ENTP-kkel (ha így kell írni😅) folytatott vitákat állok rendelkezésükre, ha van időm azért néha-néha felnézek...ha más nem évente😬 a 11-es válaszolónak meg egy köszi jár, mert egyedül ő kímélte meg ezt a 4 betűt😉
#14: (A #11-es válaszoló vagyok, csak elúszott az előző fiókom)
Ez csak természetes, INTJ vagyok, vagyis rühellem a logikátlanságot és az általánosítást, na meg a butaságot... :D
Az a legnagyobb baj, amit te is írtál, hogy nem tudják a legtöbben (a magas Si-használók például) elkülöníteni magukban a konkrét személyt és a személyiségtípust. Leragadnak ott, hogy ha Ákos az ENTP egy p.raszt volt, akkor biztos Luca az ENTP is az, hiszen már megvolt a rossz tapasztalat. Nem csak MBTI-kérdésekben, hanem alapvetően a világban is sokkal előrébb járnánk, sokkal értelmesebben járnánk, ha egyesek szednének magukra némi objektivitást.
Ez nem horoszkóp.
Nem az a baj, hogy volt egy, vagy több rossz tapasztalat valakivel, valakikkel, aki(k) ilyen kategóriába tartozik/nak. Ezek a kategóriák nem a csillagjegyekből jönnek, vagy a szemszínből, hanem az érintett személy saját válaszaiból. A saját maga által vallott értékrendből. Ezt adja vissza ez az elemzés.
Ha valaki ugyanolyan értékrendet vall, mint az, akit pont emiatt, a nagyon hasonló válaszai miatt ellenérzést vált ki az eltipró önzősége miatt (a kezdeti szórakoztatónak tűnő énje ellenére is), akkor az ugyenilyen válaszokat adó, ugyanilyen értékrendet valló másik emberre is jogosan nézünk úgy, hogy ez ugyanolyan, legalábbis nagyon hasonló. Pont ez az értelme ennek az elemzésnek.
Nem az a baj, hogy olyan kategória, mint Ákos és akkor már ugyanaz, hanem a saját válaszai alapján ugyanaz az értékrend. Saját maga sorolja be magát ugyanoda. Ezért jogos a távolságtartás.
Nem azért nem foglalkozik másokkal, csak magával, és nem azért szúr váratlanul hátba bárkit, aki épp nem kell, mert valaki más ebben a csoportban már megtette, nem azért, mert ő ebbe a csoportba tartozik, hanem eleve azért tartozik ebbe a csoprtba, mert ő saját maga ezeket a válaszokat adja az értékrendjét, az "élet értelmeit" firtató kérdésekre.
Az ember az értékrendet firtató kérdésekre adott válaszokkal saját magát helyezi el a palettán. Vagyis jogos az összahesonlítás. Pontosan ez az értelme ennek a csoportosítésnak.
Az ENTP a legérdekesebb típus az összes közül: szórakoztatóak, kreatívak, intelligensek, ezer ötletük van egy nap, nem félnek kipróbálni új dolgokat és nem ragaszkodnak a tradicionális módszerekhez. Leginkább egy őrült tudóshoz lehetne őket hasonlítani. Számomra is a legvonzóbb személyiségtípus, az ENFP után. Általánosságban elmondható, hogy az ENxP-k extrém érdekes és kedvelhető emberek. Néha talán durvának tűnhet az ENTP-k modora, de ezt minden T típusra rá lehet fogni.
/egy INFJ lány/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!