Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szokott veled olyan lenni,...

Szokott veled olyan lenni, hogy ha feszült vagy, alig van hangod?

Figyelt kérdés
Azt tapasztaltam nem egyszer, hogy több órányi feszengés számomra kellemetlen emberek között azt eredményezi, hogy egyre nehezebben megy a beszéd, egyszerűen nem tudok normális hanglejtéssel, hangerővel kommunikálni. A hangom valahonnan iszonyat mélyről jön, mintha a bennem lévő feszültség, idegesség, negatív gondolatok összecsavarnák a hangszálaimat.
2018. júl. 3. 13:56
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Igen ez ismerős, nekem a hangom ilyenkor elvékonyodik és eléggé halkan beszélek. Szorongás okozza, valaki dadog, más meg se szólal mi nálunk meg így mutatkozik meg ez az egész.
2018. júl. 3. 13:59
 2/8 A kérdező kommentje:
És hogy lehet kigyógyulni a szorongásból? Ki lehet egyáltalán?
2018. júl. 3. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos dadogok is olyankor.
2018. júl. 3. 14:31
 4/8 he84 ***** válasza:
Ha alapból ilyen vagy, amikor feszült vagy, akkor nem nagyon lehet ebből kigyógyulni. Kivéve ha elhatározod, hogy bátrabb leszel, jobban meg mersz szólalni és nem jössz könnyen zavarba. Ám aki alapból nem ilyen egy ilyen szituban, annak nehéz. De erős kitartással és akarattal talán sikerülhet.
2018. júl. 3. 15:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha feszült helyzetbe hoznak váratlanul, vagy ha feldühítenek, én is ugyanezt érzem. Régen a vizsgadrukk is csinált ilyet, de az gyakorlattal megszűnt.
2018. júl. 3. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Bizony előfordult. Kérdezték is, hogy "tud maga ennél hangosabban beszélni?". Sajnos a félelemtől összeszűkűlnek az izmok.
2018. júl. 3. 22:07
 7/8 A kérdező kommentje:
De ez pont, hogy nem félelem, habár... Tudom, hogy nem bánthat és nem árthat nekem, sőt, magamban ezerrel fortyogok és szidom őt, de közben teljesen idiótán érzem magam, amiért elmegy a hangom, mint egy nyuszinak. Mindegy, ez tutira valami gyerekként ért sérelem maradványa... Gyerekként sokszor aláztak le tanárok és osztálytársak... ilyen helyzetekben úgy érzem magam, mint akkor.
2018. júl. 4. 09:46
 8/8 he84 ***** válasza:
Hmm, hát akkor a gyerekkori alázások az oka. Hát azokon nehéz túljutni, de igyekezni lehet, ha eléggé elszánt vagy. Ha nagyon zavar, akkor tegyél ellene és sok sikert!
2018. júl. 4. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!