Akinek rettenetesen rossz alvó volt a babája, mikor "szokott le" róla? Már totál kimerült és feszült vagyok az állandó éjszakázás miatt.
Fiam hónap végén lesz 1 éves, s 5 hós koráig nagyon jól aludt. Minden éjjel (kb 5-6 hetes korától) 9 órát aludt egyhuzamban. Aztán elkezdtük a hozzátáplálást, s azóta borzasztóak az éjjeleink. Tegnap gondoltam végig, hogy már több mint fél éve hogy ez megy. 1 hónapja már áttettük a saját szobájába, hogy kipróbáljuk, ne jobb-e. Egy hétig mennyei volt, mert csak 2-3-szor kelt fel, de szépen lassan visszaállt a 20-30 percenkénti ébredésre (van, hogy épp visszaérek az ágyamba, elhelyezkedek, s már megint sír!).
Kezdek teljesen kikészülni. Meddig megy még ez így???
Arra már rájöttem, hogy az esetek 95%-ában az a baj, hogy fáj a hasaq, mert bántják a szelek, hisz ha nagy nehezen pukkant egy jó sort (mint a felnőttek), akkor utána nyugi va kb 3 óra hosszat. Pedig reggelire tápszert kap, ebédre főzeléket husival (mostanában kezd eszegetni a mi kajánkból is, így eszik mindig 1,5 dl levest is), uzsira gyümölcs vagy krémtúró/babajoghurt, vacsira tápszer.
A kakival is gond van, nagyon nehezen megy szegénykémnak.
Mit tegyek,m jobb legyenk mindnyájunknak? Egyre feszültebb, ingerültebb vagyok, s egyre kevesebb a türelmem napközben is, mert hulla vagyok...
Segítsetek a tanácsaitokkal, akik hasonló cipőben jártatok!
Azt elfelejtettem, hogy kb 6,5 hónapos volt, amikor először tanácsot kértem, javasolták az Aludj jól gyermekem c könyvet, amit el is olvastam, s úgy tettem, ahogy abban olvastam. Első este márcsak 3szor ébredt, utána egyszer, max kétszer. S magától elaludt napközben és este is!!!De ez is abbamaradt,amikor rájött, hogy kell felállni a kiságyban. Azóta nem alszik el egyedül, csak ha mellé bújok. Miután elaludt , beteszem a kiságyába.
Te vagy kiborulva egy év után??? :O
Az én fiam lassan 3éves és a mai napig sokszor sírva ébred!
Bocs, hogy kérdezni mertem "kedves" második hozzászóló!!!
Igen, képzeld, kivagyok, mert egy éjszaka sem alszok egy óránál többet, ha összeadom a perceket, s 7 hónap nem alvás után ki vagyok idegileg!
De nehogy már elszámoltass! Kérdeztem valéamit, mert ez az oldal ELVILEG erre való...
Bocsánat
A 20 percenkénti ébredés tényleg gond, elhiszem, hogy kivagy. Ha úgy látod, tényleg a szelek bántják, akkor mindenekelőtt azon kell segíteni.
Adj neki evések előtt Espumisan cseppet! Az segít a pukizásban. Puffasztó kaját már ne adj uzsira vagy vacsira, így talán délután kipukizza magát. Én pl. azt vettem észre, hogy 7,5 hónapos kisbabámnak az őszibaracktól fáj a hasa.
A 3-4 óránkénti ébredés éhségre utalhat, vagy csak arra, hogy ilyen az alvásciklusa és megszokta, hogy segítesz visszaaludni cumisüveggel, szoptatással, simizéssel, melléfekvéssel - ki hogy szokta. Én sok szülőtől azt hallottam, hogy kb. 1 éves korra maradtak el az éjszakai ébredések, én is ebben bízom, mert 6 hónapig átaludtuk az éjszakákat, most mi is kétszer kelünk éjjelente...
Köszönöm a bíztatást!
Amúgy az Espumisant próbáltuk, de sajna semmi változás!:-(Meg korábban próbáltuk a Mecsek Babyt, az Infacolt, Grippe Watert...
Hugom ugyanilyen alvó volt, emlékszem, de csak 6-9 hós korában. Akkor több foga jöt egyszerre, de 9 hós korától jól aludt. Én mg várok, de nagyon nehéz. És persze a fiamnak is biztos rossz, mert képtelenség, hogy ennyi fentlét jó neki, nem alszik pihentetően, nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!