A huszonévesek többsége miért ennyire komolytalan, és miért nem tudnak tervezni?
Mert változnak az idők, változnak az igények.
Néhány száz évvel ezelőtt, mire valaki betöltette a 80-at már halott volt, most miért van életben annyi öregember? Ennek nem ez volt a rendje. Tisztelet a kis számú kivételnek.
"Régen a huszonévesek dolgoztak, családot alapítottak ,gyereket neveltek."
És a mai generáció lett az eredménye..:)
Én egyáltalán nem gondolom úgy, hogy ez az ő hibájuk lenne elvégre honnan kéne tudniuk előre tervezni az életben? Az iskola erre nem tanítja meg, a média egyszerűen külföldi tartalmakat sugároz magyar szinkronnal semmi közép európai valóságtartalom nincs az amerikai filmekben, sorozatokban, mesékben. A szülők meg épp annyira inkompetensek általában a témában mint amennyire a gyerek.. Teljesen más rendszerben nőttek fel annak idején, mint amilyenben ma meg lehet boldogulni.
Mert huszonévesek? Tegnap még jelentkezniük kellett, ha ki akartak menni pisilni, ma meg már legyenek hú de komoly felnőttek? Régen elvégeztél egy középsulit és életed végéig volt egy fix állásod. Ma diplomás emberek is van, hogy nem találnak normális munkát.
Első meg már megint csak provokálni akar. Mi köze van ennek a komolysághoz? Én is játszok, nézek animéket, szeretem a meséket, tanulok is és mellette háztartás vezetek és dolgozok. Nem lehet mindenki keserű és begyöpösödött mint te. Az egész világ akkor olyan lenne mint Magyarország, siralmas és megkeseredett.
A nevelés a gond, valamiért a mindent megadok a gyereknek nevelés lett sok családban előnyben, a tanítom, fejlesztem a gyereknevelés helyett.
Én is olyan húszonéves voltam, aki totál elvolt veszve egyedül, kb. 15-16 éves szintjén voltam az egyetemen. Olyan dolgokon streszeltem, mint telefonálás munkaügyben, utazás külföldre egyedül stb. A gond ráadásul, hogy sokan maradnak a biztonságos burokban és felnőttként is a szüleik irányítása alatt élnek, ami persze a fiataloknak könnyű, de felnőtté válás szempontjából katasztrófa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!