Huszonévesek mennyire spórolnak Magyarországon? Mennyi spórolt pénzük van nagy átlagban?
Mennyire jellemző a huszonéves korosztályra,hogy havonta félretesznek egy bizonyos összeget,mondjuk lakásra vagy esetleg autóra?
Vagy a többség elszórja a pénzt bulikra,száz-kétszázezer forintos okostelefonokra,stb..??
Miért tartod butaságnak az okostelefont? Általában azok az emberek mondják ezt, akik nem elég okosak hozzá és azt hiszik csak facebookozni és selfizni lehet vele.
Pár dolog amire használható:
- nyelvet tanulni(mindig ezzel tanulom a szavakat, napközben bármikor elővehetem és tanulhatok az AnkiDroidal)
-GPS sokszor kell a munkához
-költségnyilvántartó program amivel ellenőrzöm havonta mire mennyit költök
-online menetrend
-trafi hunter
-névnapok
-emlékeztetők
-időjárás
A kérdésre válaszolva: 130-140k fizetéssel havi 20k lakástakarék, emellett van még 400k félretéve, lakástakarékban kb. 500k van. Három éve dolgozok, most jutottam el arra a szintre, hogy itt nem lehet előrehaladni és inkább kimegyek Ausztriába dolgozni, mint hogy egy életen át nyögjem a lakáshitelt és kiidegeljen a folytonos filléreskedés.
Volt egy felmérés, ami kihozta, hogy a felnőttek közt is kevesen tudnak spórolni, nemhogy a fiatalok közt.
Én spórolnék, ha lenne miből. De egyetemistaként, nincs. A kevés ösztöndíj megy az albérlet egy részére és ennyi. Ha félre tudok tenni időnként pénzt, az elmegy az épp aktuális költségekre. Pl. ha elromlik a monitorom vagy bármi hasonló.
De érdekes téma az is, hogy mire érdemes spórolni és mire szórja el az ember a pénzét. Tegyük fel, hogy lakást szeretnék venni, egy olcsót. Legyen 5 millió forint. Kikerülök egyetemről 24 évesen. 100.000 forintot kéne félreraknom havonta, hogy kb. 5 év alatt tudjak venni egy kis lyukat. Vaaagy bulizok, élem az életem kényelemben. Relatív, hogy melyik a szórás és melyik nem. Ugyan nem fesztiválozok, csak a haverokkal sörözök és nem kell több százezres telefon, csak egy egyszerű Nokia, de teljes mértékben megértem azt, aki fiatalon inkább élni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!