Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak olyan házasságok, ahol...

Vannak olyan házasságok, ahol több év után is szeretik egymást a párok?

Figyelt kérdés
Ahol nem slamposodik el a viszony? Ami kibírja az idő vasfogát? Ahol az élet terheinek hordozása mellett is képesek éreztetni, hogy szeretik a párjukat? Ahol rosszul esik ha megbántják egyymást?
2018. jún. 19. 00:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

#10,

igen, ezek az apróságnak tűnő dolgoknak személyes meggyőződésem szerint is óriása ereje van (üdvölő puszi/jóéjt puszi, kézfogás, egy szál virág az erdőn, stb..). Ráadásul ezek mind olyan dolgok, amik nem is igényelnek külön energiát, időt, pénzt, mégis a "tüzet" életben lehet velük tartani!

2018. jún. 19. 12:59
 12/15 anonim ***** válasza:

Az én házasságom eddig bírja a strapát. 😊

7 éve vagyunk házasok. 2 kicsi gyerek van. Vannak viták, de mindketten tudunk bocsánatot kérni.

Most a 2 gyerek igencsak lefoglal minket, de ha van fél percünk, akkor megöleljük egymást. Nincs segítségünk, így a randik négyesben történnek, de mindketten várjuk, hogy együtt is lehessünk. Van jövőkép, hogy mit szeretnénk együtt csinálni, ha nagyobbak lesznek a gyerekek. Szóval nem csak a gyerekek körül forognak a gondolataink, annak ellenére, hogy azok még ábrándok.

Remélem így is marad.

2018. jún. 19. 13:04
 13/15 A kérdező kommentje:

#12,

mindannyian olyan sok hasznos dolgot írtok :)

Ezt már magamon is észrevettem, hogyha megbántanak, de bocsánatot kérnek akkor annak a sérelemnek a terhe lemegy rólam. De ha a másik fél úgy gondolja, hogy "ez még belefér", vagy "majd másnapra elfelejti",vagy "most nincs kedvem egy ne haragudjot mondani", stb., akkor az ott benn halmozódik. Többször előfordult, hogy engesztelésképpen kaptam meglepetést, de nem volt mögötte megbánás, és egy szó sem hangzott el arról, hogy sajnálta volna. Ennek a gesztusnak szinte semmi ereje nincs a bocsánatkéréshez képest (ami egyébként szintén ingyenes, nem kell érte a boltba menni, nem igényel semmilyen plusz energiát).

2018. jún. 19. 13:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Én temperamentumos vagyok, így hamarabb felkapom a vizet. Szerencsére a Férjem is tudja, hogy hirtelen felindulásból sok mindent mondok. Ilyenkor van az, hogy amikor lehiggadtan bocsánatot kérek és belátom eltúloztam. De van, hogy a kettőnk bénasága miatt "hisztizek". Ilyenkor is mondom, hogy csak félig vegye magára, magamra is haragszom.

Ha mindketten rossz passzban vagyunk, akkor inkább külön elfoglaljuk magunkat. Nem lehet mindig kedvünk egymáshoz. 😊 Persze ez a ritka, de azért része az életünknek. #12 voltam.

2018. jún. 19. 14:45
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszait!

Legyen szép estétek! :)

2018. jún. 19. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!