Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vannak olyan házasságok, ahol...

Vannak olyan házasságok, ahol több év után is szeretik egymást a párok?

Figyelt kérdés
Ahol nem slamposodik el a viszony? Ami kibírja az idő vasfogát? Ahol az élet terheinek hordozása mellett is képesek éreztetni, hogy szeretik a párjukat? Ahol rosszul esik ha megbántják egyymást?
2018. jún. 19. 00:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Vannak
2018. jún. 19. 00:38
 2/15 anonim ***** válasza:
10 év házasság után mondhatom: van ilyen! 😊 A megbántós részt leszámítva, mert mi nem szoktunk belegázolni a másik lelkébe.
2018. jún. 19. 00:49
 3/15 anonim ***** válasza:
a környezetemben sok..
2018. jún. 19. 06:44
 4/15 anonim ***** válasza:
80%
Nagyszüleim fél évszázadot boldog házasságban leéltek. Igen, van ilyen. :)
2018. jún. 19. 07:31
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
100ból 1
2018. jún. 19. 07:55
 6/15 anonim ***** válasza:

Van ilyen, de tény hogy ezért tenni kell. Energiát belefektetni a kapcsolat fenntartásába is, és nem természetesnek venni a másikat. Őszintén megbeszélni ha gond van és csírájában próbálni megoldani a gondokat.

Mi még csak 2 éve vagyunk házasok, és boldogok vagyunk. De ehhez kell az, hogy tudatosan keressük az aktív időt amikor együtt vagyunk a hétköznapokon kívül, havonta 1x "randizunk", megbeszéljük a közös célokat gondokat. Ez sokszor plussz "energia" de szerintem csak így működik.

2018. jún. 19. 09:11
 7/15 A kérdező kommentje:

#2,

annak külön örülök, ha olvashatok ilyen tapasztalatokat!!! Olyan sok az ellenkező példa, hogy kifejezetten üdítő ilyet olvasni! :)

#6,

ezt akár én is írhattam volna, annyira egyetértek. Különösen ezzel a részével: "nem természetesnek venni a másikat, és őszintének lenni."

Köszönöm, hogy írtatok. Kicsit megijedtem, hogy rámömlik majd egy tonna kiábrándult sor, de kis erőgyűjtéshez jó olvasni a pozitív példát és szemléletet is. :)

2018. jún. 19. 09:32
 8/15 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Nekünk van 4 gyerekünk, így a klasszikus randizás nagyon ritka, de így is megoldható a dolog. Nincs jobb azoknál a lopott perceknél, amikor mind a 4-en alszanak, mi meg elmegyünk együtt zuhanyozni, vagy megnézünk egy filmet egy tábla csoki mellett, ami csak a miénk. 😊 A várandósságaim alatt is odafigyeltünk arra, hogy a férjem ugyanúgy ott legyen minden vizsgálaton, mint az elsővel - sosem ő vigyázott a magyokra. Csak anyukám van, aki néha tud segíteni, neki is még vannak kiskorú gyerekei, szóval ő sem sűrűn. De tényleg, ha minden este fent maradunk, amíg mindenki más elalszik, akkor tudunk csenni 1-2 órát magunknak akár az alvás rovására is. És ilyenkor lehet megbeszélni/megoldani/szórakozni/szeretkezni/bármit. 😊
2018. jún. 19. 10:23
 9/15 A kérdező kommentje:

Hááát, 4 gyerek mellett különösen megemelem a kalapom! :)

Jó, hogy így meg tudtátok őrízni az összhangot!

2018. jún. 19. 11:10
 10/15 anonim ***** válasza:
A szüleim több mint 30 éve házasok és ők szeretik egymást még most is. Ha találkoznak munka után, otthon, akkor csókkal üdvözlik egymást és ha kint mennek valahová együtt, akkor fogják egymás kezét. Apukám nem egyszer munka után, fáradtan megáll az erdőben, mezőn virágot szedni anyukámnak pl. ibolyát, margarétát, aki ennek nagyon örül. Persze fordítva is igaz, állandóan meglepik egymást, elmennek kirándulni, sétálgatni a természetben, nyaranta pedig még utcabálokra, koncertekre is járnak. Voltak nehéz időszakok pl. halál, betegség, de ők kitartottak egymás mellett. Nekem ők az igazi példa a valódi házasságra.
2018. jún. 19. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!