Hogy fogadjam el, hogy butább vagyok, mint az átlag?
Az iq-m a magyar mensa teszt szerint pont az átlag. Elég kevés. Mérnöki szakon tanulok, és azt veszem észre, hogy a logikám jóval a szaktársaim alatt van - nehezebben, vagy egyáltalán nem értek meg dolgokat, nincs kiemelkedő tehetségem semmilyen erősebb logikát igénylő tárgyban, csak magolni tudok, és megoldásmeneteket memorizálni.
Olyan emberek vesznek körül, akik kiemelkedően tehetségesek, intelligensek, gyorsan tanulnak és szomjaznak a tudásra.
Én nem ilyen vagyok, és ez annyira bántja a hiúságom, hogy néha elsírom magam miatta. Hogy dolgozzam ezt fel?
El kell tudd fogadni magadat olyannak amilyen vagy. Ez a belső vívódás minden emberben megvan IQ-tól függetlenül. A 130 IQ-s is vívódik magával pont ezzel az érveléssel mint te, csak nála lehet ha pont nem az IQ a mérce, vagy a 130-as IQ jával pont olyan csoportosulásban van, ahol mindenki okosabb nála.
Azt kellene felismert magadban, hogy nem az IQ-d mérete van a probléma mögött, hanem valami más. Meg akarsz felelni valakinek, nem fogadtad még el azt, amilyen vagy, nem szereted eléggé magadat, nem bízol saját magadban stb... De valami más a probléma gyökere, és nem az IQ-d...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!