Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy fogadjam el, hogy butább...

Hogy fogadjam el, hogy butább vagyok, mint az átlag?

Figyelt kérdés

Az iq-m a magyar mensa teszt szerint pont az átlag. Elég kevés. Mérnöki szakon tanulok, és azt veszem észre, hogy a logikám jóval a szaktársaim alatt van - nehezebben, vagy egyáltalán nem értek meg dolgokat, nincs kiemelkedő tehetségem semmilyen erősebb logikát igénylő tárgyban, csak magolni tudok, és megoldásmeneteket memorizálni.

Olyan emberek vesznek körül, akik kiemelkedően tehetségesek, intelligensek, gyorsan tanulnak és szomjaznak a tudásra.

Én nem ilyen vagyok, és ez annyira bántja a hiúságom, hogy néha elsírom magam miatta. Hogy dolgozzam ezt fel?

2018. jún. 10. 22:34
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
35%

Az IQ valami olyasmit mér, hogy képes vagy-e megoldani bizonyos összetett/absztrakt feladatokat, és hogy milyen gyorsan vagy erre képes!

Tehát szánj rengeteg időt a tanulásra, és akkor fognak menni azok a logikai sémák amiket begyakorolsz!

2018. jún. 10. 22:52
 12/34 anonim ***** válasza:
0%
Ezt akkor lehetne eldonteni ha elbesuelgetnel egy olyan emberrel aki valoban erti amit te tanulsz es tudnod kell o tudna olyat kerdezni amire csak akkor tudsz valaszolni ha erted nem csak magolod
2018. jún. 10. 22:59
 13/34 anonim ***** válasza:
31%

4. Vagyok

Egyebkent az iq teszt eleg nagy butasag szerintem

Attol hogy valakinrk meg kevesebb az iq ja meg lehet egy teruleten az atlagnal sokkal okosabb..

Es ez forditva is igaz

2018. jún. 10. 23:04
 14/34 anonim ***** válasza:
54%
Lehet hogy csak nem volt kello megalapozott matek tudasod mielott egyetemre mentel. Pl. a mi tanarunk kozepsuliban lebetegedett es helyettesitesek voltak 1 evig, meg le is voltunk maradva.. igy nem csoda hogy egy kukkot nem ertettem egyetemen hogy mi folyt ott matekbol, meg most is merges vagyok emiatt ha ragondolok.
2018. jún. 10. 23:06
 15/34 anonim ***** válasza:
55%
Minden ember mas, most ha az van, hogy a te “IQ”d kevesebb az semmit nem jelent. Nem arra kell rafekudni, hogy milyen vagyok a tobbiekhez kepest, hanem arra hogy magadbol hogyan tudod kihozni a jo szakembert aki a megtanult vagy megertett informacio alapjan belelat egy rendszerbe es vezerelni, szabalyozni tudja. (Legjobb hasonlat volt :D) Csak kitartonak kell lenni, nem a szerencsevel kerultel oda ahol vagy, mindennek van oka. Mindig lesznek sotet napok, de csak a celert menj, hogy elvegezd kozbe pedig elsajatitsd a tudast amivel rendelkezni kell. A logikat is lehet fejleszteni, csak nehez. Altalanosban erre mentek ra a technika, matek orak. Probalj meg visszamenni egy gyerekfejbe es ugy megoldani a problemat.
2018. jún. 10. 23:08
 16/34 anonim ***** válasza:
6%
Ez fura, hiszen felvettek az egyetemre. Oda pedig csak erős matekosként lehet bekerülni.
 17/34 A kérdező kommentje:

nem voltak matekóráim, mert kéttannyelvű gimibe jártam, nem fordítottak rá nagy figyelmet, és az öt év alatt kaptunk 6 tanárt. (ebből 3 nem járt be órát tartani). plusz én sem voltam motivált, hogy tanuljak, utolsó évben kezdtem az alapoktól, de ez lényegtelen.

egyéb logikát igénylő tárgyak, pl programozás sem mennek.

18/34 anonim ***** válasza:
90%
Te meg másban vagy jobb náluk; csak ez itt ezen a képzésen, ezen a szakon pont nem ütközik ki.
2018. jún. 10. 23:09
 19/34 A kérdező kommentje:
úgy kerültem be, hogy utolsó félévben megtanultam az emelt fizika és a középmatek anyagát (memorizálva), valahogy mindkettő meglett ötösre, meg a töri, magyar stb. tárgyak és a nyelvvizsgák miatt lett több pluszpontom. de az egyetemen már ez nem számít, mert nem azt vettük, amiből érettségiztem. az az anyag, ami másoknak is új, és nekem is,másoknak hamarabb megvan, nekem később, vagy soha..
2018. jún. 10. 23:10
 20/34 anonim ***** válasza:
61%
Volt egy olyan , Einstein mondta talán, hogy mindenki egy zseni, de ha egy halat az alapján ítélük meg, hogy mennyire tud fáramászni, egész életében ostobának fogja gondolni magát; volt hozzá egy kép is, asztal mögött ült a vizsgabiztos-ember; ő mondta, hogy "na, most, hogy mindannyian egyenlő esélyekkel induljanak; mindannyian ugyanazt a feladatot fogják kapni." Volt ott a vizsgázók között majom, hal, elefánt, pingvin, fóka; meg nemtom.
2018. jún. 10. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!