Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem viselem túl jól a kritikát...

Nem viselem túl jól a kritikát. Ezt hogy lehet fejleszteni?

Figyelt kérdés
Ha valaki nem elégedett velem, beszól, gyorsan megsértődök még akkor is, ha tudom, hogy igaza van. Szeretnék változtatni. Hogyan lehet?

2018. máj. 31. 20:16
 1/4 anonim válasza:
72%
Próbálj arra gondolni, hogy igazából kicsoda nekem ez az ember? Egy idegen akihez igazából semmi közöm és nem is ismer és soha többé az életben nem látom már? Egy senki számomra? Na? Akkor meg miért foglalkozzak vele...
2018. máj. 31. 20:20
 2/4 anonim ***** válasza:
50%

Egyszerűen: fejben eldöntöd, hogy nem veszed fel és pont.

Én amúgy kerülném az ilyen emberek társaságát. Ha nem tudod kerülni - pl. iskola - akkor a tanárhoz fordulnék. Ez nem árulkodás, ha téged konkrétan cseszegetnek.

2018. máj. 31. 20:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Konfrontációval. Végig a szemébe nézel és végiggondolod, mi lenne, ha minden igaz lenne, amit a szemedre hány, majd ezekből leveszed az irreálisakat, és végül végiggondolod a kritika kényes pontjait. Fel is tehetsz magadnak kérdéseket: miért kényelmetlen neked az adott dolog? Magadnak szeretnél teljesen megfelelni, esetleg félsz, hogy csorbul a megbecsülésed mások szemében? Főleg akkor viseled rosszul, ha mások is hallják, vagy már akkor is védekező üzemmódba lendülsz, ha csak négyszemközt vagytok a kritizáló személlyel?

Hajrá, bízom Benned!

2018. máj. 31. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:

A kéretlen kritika elviselését nem kell fejleszteni.

A kritikának akkor az egyetlen esetben van létjogosultsága, ha kérik. Ha valaki elkezd kotkodácsolni és basszogtatni, akkor nem kell viselned, hanem odébb kell menni, nem belemenni a fikázós beszélgetésekbe.

2018. jún. 17. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!