Hogyan tudnám fejleszteni a beszédemet?
Gyakran hadarok és nem szépen artikulálva beszélek hanem a fogaim között morzsolom a szavakat. Olyan is előfordult már hogyha sokat beszéltem egyhuzamban elzsibbadt az arcom. Mit lehet ez ellen tenni?
16/l
Szerintem ez annak tudható be, hogy rágörcsölsz, és ha beszélgetsz valakivel, egyből mondod ami eszedbe jut és át se gondolod rendesen. Utólag átgondolva tűnik csak fel, hogy mondhattál volna frappánsabb dolgot is. Legalábbis én így voltam, amíg nem volt elég önbizalmam, hogy értelmesen tudjak beszélni (bárkivel, nem csak lányokkal)
Nekem a munkámban elért sikerek és a sport segített önbizalmat szerezni, így végül a magán életemben is sikeresebb lettem, már csak azért is, mert normálisan ki tudtam fejezni magam. Nem tudom, hogy nálad is hasonló lehet-e a helyzet, vagy más miatt hadarsz
Olvass hangosan.Hasznos
(Én is szoktam néha ha egyedül vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!