Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek szörnyű dolog a...

Szerintetek szörnyű dolog a halál, vagy csak túl van misztifikálva, félünk tőle?

Figyelt kérdés

Nem öngyilkossági szándékból kérdezem, csupán érdekel, ki mit gondol erről.

Én már láttam haldokló öreget és sokszor a teljes pánikot, kétségbeesést, vagy akár a kint élik át.

Kérdezem én, miért? Olyan fájdalmas, szörnyű vagy "csak" nem akarnak/mernek elmenni?

2018. máj. 22. 20:07
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#10-es

Hát igen.

Meg az, hogy odahúzzák a paravánt a haldoklóhoz és kész.

2018. máj. 23. 00:34
 12/12 anonim ***** válasza:

Nyugati kultúrákban még beszélni sem jellemző a halálról. Az ember pedig ösztönösen fél az ismeretlentől.

Ha tudatosul bennünk, hogy a halállal megszűnik a földi létünk, nem látjuk többé a napfelkeltét, a családtagjainkat, nem végezhetjük kedves elfiglaltságainkat többé, akkor igen, az emberen úrrá lesz egy félelem. Aki szereti az életet, fél az elmúlástól. Nem mindenki megy el egyfirmán. Valaki kínok közt, fájdalmas úton távozik, van, aki elalszik és nem ébred fel többé. Nem a halál fájdalmas, csak az oda vezető út.

A halál igazából mindig az ittmaradottaknak nehéz. Odaát már nem fáj semmi. Akik itt maradnak a veszteséggel, nekik egy lelki teher. Mert elvesztettek valakit, akit szerettek, akit nem ölelhetnek át többé, nem válthatnak szót, nem találkoznak. Gyászolnak. A gyász pedig tulajdonképpen egy önsajnálat, de ez már másik történet.

2018. máj. 24. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!