Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek szörnyű dolog a...

Szerintetek szörnyű dolog a halál, vagy csak túl van misztifikálva, félünk tőle?

Figyelt kérdés

Nem öngyilkossági szándékból kérdezem, csupán érdekel, ki mit gondol erről.

Én már láttam haldokló öreget és sokszor a teljes pánikot, kétségbeesést, vagy akár a kint élik át.

Kérdezem én, miért? Olyan fájdalmas, szörnyű vagy "csak" nem akarnak/mernek elmenni?

2018. máj. 22. 20:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Aki beteg annak nyilván fájdalmas. Ilyenkor eszébe jut az embernek minden hibája amit nem tett jóvá, minden vágya amit nem váltott valóra. Nem akar elmenni a szeretteitől. Fél mert nem tudja mi várható.
2018. máj. 22. 20:11
 2/12 Miss Endzsi ***** válasza:
68%
Elképzelem, mint, mikor elalszom. Olyankor azt se bánnám, ha nem kelnék fel többet. A halál is ilyen. Elalszol és kész. Persze ijesztő, hogy innen nem kelsz már fel, de hidd el, akkor ez nem fog így érdekelni.
2018. máj. 22. 20:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy éri az embert.

Nem mindegy, hogy álmodban, öntudatlan állapotban halsz meg, vagy agonizálva, szenvedve mert éppen megfulladsz, sérül a tested, szervezeted, érzed ahogy leáll az egész rendszer működése. Ráadásul a szervezet természetes reakciója a védekezés, belénk van kódolva a túlélési ösztön, az életért való küzdés még az utolsó pillanatban is.

2018. máj. 22. 20:23
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

Én pont ezért nem félek a terrortámadásoktól.

Ha felrobbantanak, az csak egy villanás, nincs fájdalom, nincs szenvedés. Ennél 5000 sokkal rosszabb halálnem van.

2018. máj. 22. 20:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem a haláltól félünk, hanem annak modjától és attól, hogy nem lesz időnk mindent elintézni. Félünk, mert azt hisszük, hogy nem lesz elég időnk a szeretteinkre.
2018. máj. 22. 20:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Maga a halál nem rossz, mert egy halott már semmit nem érez. A meghalás meg lehet borzalmas, fájdalmas, vagy az ember csak egyszerűen nem ébred fel. Na, az nem mindegy, hogy melyiket kapja az ember.
2018. máj. 22. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, az a baj, hogy az ember akkor hal meg, ha valami létfontosságú szerve felmond a működéssel - az agy pedig mindenképp igyekszik az ilyesmikre figyelmeztetni minket, leginkább fájdalom formájában (már akkor, amikor kezd elromlani).

Valószínűleg nem fog az ember haslövésbe, vagy feldarabolásba meghalni, de kellemes semmiképpen sem lehet sajnos. Ha maga a halál beállta éppen nem is, de az előtte lévő kis idő rossz lesz.

Emellett pedig ott van a lelki oldala, ha tudatosul, hogy most hátra kell hagynod az összes eltelt idődet. Az érzés, hogy nemsokára meg kell szűnnöd létezni.. szerintem nem is dolgozható fel teljes mértékben ez a gondolat. Milliószor elképzeled életed során, de az, hogy most az egyszer valóban át kell esned rajta - rettenetes lehet.

Egy kis izgalom azért esetleg vegyülhet hozzá, hátha valami új következik - ez már szubjektív megközelítése a dolognak ugyebár.

2018. máj. 22. 22:02
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a halál módja lehet az, ami nem mindegy, meg persze az sem, hogy mikor éri az embert. Öregen, "megfáradva", vagy fiatalon, tele tervekkel.
2018. máj. 22. 22:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg persze az ember, többnyire fél az ismeretlentől. Márpedig biztosat, senki nem tud arról, hogy van-e valami a halál után és ha esetleg igen, akkor mi.
2018. máj. 22. 22:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Én anno egyszer mondtam nagymamámnak,hogy ha van túlvilág,adjon valami jelet majd.Nem kopogást,meg ilyen hülyeségeket,hanem csak valamit.Meghalt,később elveszett a kutyám,napokig sírtam,mamámra gondoltam sokszor,hogy ha tényleg van valami,akkor csak most segítsen,soha többé nem kérek semmit.A kutya meglett egy idő után,de olyan kacifántos módon,és sok egybeesés -véletlen folyamán,hogy visszagondolva nem tudom igazából mi is történt.De válaszolva a kérdésre : engem nem az emberek fognak érdekelni halálom előtt közvetlen hogy kit hagyok itt,hanem az a szörnyű gondolat,hogy mi mindent akartam csinálni életemben,és nem volt rá lehetőségem,főleg a pénz miatt.Feltehetőleg kórházban fogok meghalni,és ahogy ott bánnak az emberrel sok esetben,az már eleve szörnyű lesz,nem lesz senki aki pont abban a pillanatban fogná a kezemet,és teljesen elhagyatottan halok meg,sok esetben azok is,akiknek van családjuk,mert épp pont abban a pillanatban nincsenek ott.Persze ha nagy fájdalmai vannak az embernek,alig kap levegőt,folyik a haldoklás,gondolom csak azt kívánja legyen már vége.Szerintem régen nagyon jó dolog volt az,amikor haldoklott valaki,megállapították hogy itt a vég lassan,az egész család összegyűlt a haldokló mellett,és emberi körülmények között halt meg.Ma már sok esetben észre se vesznek semmit,bejön a nővér,na kész ez is meghalt,szevasz-tavasz,jöhet a következő.
2018. máj. 22. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!