Szerintetek szörnyű dolog a halál, vagy csak túl van misztifikálva, félünk tőle?
Nem öngyilkossági szándékból kérdezem, csupán érdekel, ki mit gondol erről.
Én már láttam haldokló öreget és sokszor a teljes pánikot, kétségbeesést, vagy akár a kint élik át.
Kérdezem én, miért? Olyan fájdalmas, szörnyű vagy "csak" nem akarnak/mernek elmenni?
Attól függ, hogy éri az embert.
Nem mindegy, hogy álmodban, öntudatlan állapotban halsz meg, vagy agonizálva, szenvedve mert éppen megfulladsz, sérül a tested, szervezeted, érzed ahogy leáll az egész rendszer működése. Ráadásul a szervezet természetes reakciója a védekezés, belénk van kódolva a túlélési ösztön, az életért való küzdés még az utolsó pillanatban is.
Én pont ezért nem félek a terrortámadásoktól.
Ha felrobbantanak, az csak egy villanás, nincs fájdalom, nincs szenvedés. Ennél 5000 sokkal rosszabb halálnem van.
Na igen, az a baj, hogy az ember akkor hal meg, ha valami létfontosságú szerve felmond a működéssel - az agy pedig mindenképp igyekszik az ilyesmikre figyelmeztetni minket, leginkább fájdalom formájában (már akkor, amikor kezd elromlani).
Valószínűleg nem fog az ember haslövésbe, vagy feldarabolásba meghalni, de kellemes semmiképpen sem lehet sajnos. Ha maga a halál beállta éppen nem is, de az előtte lévő kis idő rossz lesz.
Emellett pedig ott van a lelki oldala, ha tudatosul, hogy most hátra kell hagynod az összes eltelt idődet. Az érzés, hogy nemsokára meg kell szűnnöd létezni.. szerintem nem is dolgozható fel teljes mértékben ez a gondolat. Milliószor elképzeled életed során, de az, hogy most az egyszer valóban át kell esned rajta - rettenetes lehet.
Egy kis izgalom azért esetleg vegyülhet hozzá, hátha valami új következik - ez már szubjektív megközelítése a dolognak ugyebár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!