Mit gondoltok az emberek robotizálásáról? Hogy kicserélik egyes testrészeiket, chipeket ültetnek be stb?
Alapvetően szerintem jó dolog lenne és az emberiség javát szolgálná. Gondolj bele, milyen gyorsan lehetne tanulni, milyen kifinomult hallásod lehetne, a betegségeket már a gyökerénél fogva meg lehetne szüntetni, sőt, akár az emberi szervezet hibáit is kijavíthatnák.
Csak aztán jönnek a jogászok, a politikusok és egyéb befolyásos emberek, akik belepofáznak abba, hogy mire is legyen valóban használva, így már azt is börtönbe csukják, aki nincs a kormánnyal egy véleményen. Nem lenne egyáltalán magánéleted, hiszen láthatnák, hallhatnák, érezhetnék mindazt, amit átélsz és már mehet is minden olyan kezekbe, ahová te nagyon nem akarod. Arról nem is beszélve, hogy akár át is vehetnék feletted az irányítást, arra ébredve, hogy a frontvonalon haldokolsz.
Szóval nagyon nem lenne jó, ha ezt megcsinálnák, de sajnos meg fogják csinálni és nem azért, hogy neked jó legyen.
Mérnökinformatikus végzős diák vagyok, és kilógok a sorból, ha azt mondom, hogy a technika túlszárnyalta már az erkölcsünket sajnos, ami által a technika tovább fejlődése (a civil élet számára) indokolatlan, sőt megfontolatlan is lenne, minden pozitív gondolatával együtt.
Jó, ha tovább élnek a bűnözők, az élősködők?
Tök izgi lenne, élvezném is, de irtó nagy veszélyeket rejt a dolog magában, ezért ha nekem lenne a kezemben ilyen "döntés" (hogy holnap bevezessük-e vagy sem), biztos tiltanám.
24F
#5 Umm
Mondjuk, hogy igazad van. Akkor miután meghalsz az emlékeid elvesznek, hiszen egyik korábbi életedre sem emlékszel.
Ha pedig nem hal meg a tested, elég hosszú ideig lehetnél együtt a szeretteiddel.
Már ha vannak neked olyanok... :D
Aha, tehát ha meghalsz visszanyered az előző életeid emlékét, de amint "feléledsz" elfelejted őket. :D
És mi értelme visszanyerned az előző életed emlékeit, ha utána úgyis egyből "visszajössz" az életbe?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!