A magyar emberek miért ennyire pesszimisták?
!!!!Bocsi, akinek nem inge ne vegye magára!!!
Külföldön tanulok, és csoporttársaimmal beszélgettünk a népekről, szóba jöttek a magyarok is.
Azt mondta az egyik srác, hogy hallotta milyen rossz mentalitásuk van a magyaroknak, és szerintem is igaza van.
Rendkívül pesszimista legtöbb ember, mindig csak a rossz dolgokról tudnak mesélni meg hogy milyen szr életük van.
Karácsonyomat otthon töltöttem. Régi gimis haverommal összefutottam, és csak arról beszélt, hogy semmi jó nem történik vele, minden egyre rosszabb stb. Gimiben sem volt másabb, csak úgy leszögezem...
Szóval mi miatt alakul ki a népnek a mentalitása? Amerikában pl tök közvetlenek az emberek, ha kitűnsz a tömegből, akkor nem röhögnek ki a hátad mögött, stb.
Ez az egész visszanyúlhat még a történelembe vagy csak szimplán az ország helyzete?
"Remelem jobb lesz"
Csak varjatok a sult galambot a szatokba de senki se tesz erte h job legyen :D ilyen a magyar...
és kivédted a nemzetedet? vagy te magad sem hiszel magadban?
elmesélted nekik, hogy ha a modern kori sporteredményeket és a a mensa tagságot (tag akinek a felső 2%-ba esik az IQ-ja) összeveti a lakosságaránnyal és a GDP-vel akkor (az utóbbi 25 év maffiauralma ellenére) mi magyarok szilárdan, messze elsők vagyunk? tudattad velük?
ne hagyd magad alázni, sőt az országodat se.. mert ha ezt hagyod bárhova mész a világban egy senki leszel..
"ha a modern kori sporteredményeket és a a mensa tagságot (tag akinek a felső 2%-ba esik az IQ-ja) összeveti a lakosságaránnyal és a GDP-vel akkor (az utóbbi 25 év maffiauralma ellenére)"
És ezek mégis miben számítanak? Jó hogy nem már a Nobel-díjasok számát is felhozod.
Az, hogy az Olimpiákon jók vagyunk leginkább annak köszönhető, hogy sok olyan olimpiai sport van, amit kevés ország űz és mi is pont benne vagyunk (lásd vízilabda). Ahol komolyabb nemzetközi konkurencia van (lásd foci), ott azért nem nagyon villogunk.
A Mensa eredményekről meg annyit, hogy az intelligencia definíciója az a szám, amit az intelligenciatesztek mérnek.
De még ha igaz is lenne, hogy kiemelkedően jók vagyunk a sportban és intelligenciában, akkor csak annál nagyobb szégyen, hogy a kiemelkedő képességeink ellenére a jelenlegi állapotot sikerült elérnünk.
Én büszkébb lennék, ha az olimpiai aranyak helyett mondjuk több sportolási lehetősége lenne az átlagembereknek. Mert hiába verjük a mellünket, hogy "ennyi meg annyi aranyat nyertünk Rióban", miközben a lakosság harmada elhízott, vezető halálok a szívelégtelenség, és a születéskor várható élettartam is messze elmarad a nyugat-európaitól.
Persze, szurkolok, ha egy magyar sportoló versenyez valahol, de amikor elhízott, sörhasú, koleszterint izzadó, rosszul kereső, zéró jövőképpel bíró emberek azzal jönnek, hogy "de hát mennyi olimpiai aranyunk van!", az mindig ironikus számomra.
Történelem....
egyébként az anyagi lét miatt. Azok panaszkodnak sokat, akiknek bizonytalan az anyagi jólétük, vagy még csak nem ismerik milyen anyagi jólétben élni.
Én magam és jópár ismerősöm jobb anyagi körülmények között élünk, és én így tapasztaltam, hogy a szegényebb ismerősök panaszkodnak többet. :) (de még én is akkor panaszkodom, ha épp kilátástalannak érzek valamilyen szituációt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!