A magyar emberek miért ennyire pesszimisták?
!!!!Bocsi, akinek nem inge ne vegye magára!!!
Külföldön tanulok, és csoporttársaimmal beszélgettünk a népekről, szóba jöttek a magyarok is.
Azt mondta az egyik srác, hogy hallotta milyen rossz mentalitásuk van a magyaroknak, és szerintem is igaza van.
Rendkívül pesszimista legtöbb ember, mindig csak a rossz dolgokról tudnak mesélni meg hogy milyen szr életük van.
Karácsonyomat otthon töltöttem. Régi gimis haverommal összefutottam, és csak arról beszélt, hogy semmi jó nem történik vele, minden egyre rosszabb stb. Gimiben sem volt másabb, csak úgy leszögezem...
Szóval mi miatt alakul ki a népnek a mentalitása? Amerikában pl tök közvetlenek az emberek, ha kitűnsz a tömegből, akkor nem röhögnek ki a hátad mögött, stb.
Ez az egész visszanyúlhat még a történelembe vagy csak szimplán az ország helyzete?
Minden fejlett országban pesszimisták az emberek.
Valószínűleg Amerikában mégjobban, mint Magyarországon. A depresszió modernizációs betegség.
realistak a mostani allapotokhoz kepest
ez nem pesszimizmus
rendszervaltas elott is pesszimistak voltak? nem hiszem ..
most azok, mert nincs jovokep, a megelhetesed kerdeses, nem tudsz lakast vasarolni, alberleti arak az egekben, elelmiszerek arai szinten nyugati berekhez van igazitva...
mire legyunk optimistak?
Angliaban nem pesszimistak mert egy atlagber 2000 font, az elelmiszerek arai ugyanazok mint itt (vagy sok esetben alacsonyabb is) alberlet 500-600 font es boven marad.
USA ban az atlagber 4000 dollar
egy mekis menu 3 dollar, 2 liter kola fel dollar, benzin negyedara mint nalunk, autok arai dobbenet olcso
mirol beszelunk?
Mégis milyen alapon hasonlítod Magyarországot Angliához vagy az Egyesült Államokhoz?
Nálunk volt az ipari forradalom? Voltak gyarmataink? Megnyertük a két világháborút? Világnyelv a magyar?
NEM! Akkor miről beszélünk? Milyen alapon várnád, hogy itt is olyan èletszínvonal legyen, mint ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!