Te mihez kezdenél az életemmel a helyemben?
Jelenleg 22 éves férfi vagyok.
Az életem minden területe kudarc.
Nincsenek barátaim. Nincs párkapcsolatom.
Nincs iskolai végzettségem, csak 8 általános.
Betanított munkát végzek egy gyárban, amit gyűlölök.
Elvagyok hízva, rossz az egészségem.
Ha az említett dolgokból állna az életed, te mihez kezdenél? Hogyan változtatnál? Mi az, amit először helyreraknál?
Ezt a szürke ceruzát kidobnám, hogy ne satírozzak vele tovább, vagyis megváltoztatnám a felfogásom. Elkezdenék azzal foglalkozni ami történik és nem azzal amit hiszek a történtekről. Néznék minden nap állásokat ha nem is azért mert fel akarok mondani de jó tudni mik a lehetőségeim. Ha esetleg találnék olyan munkát ami jobb fizetést és kevesebb energiát követel akkor jelenteznék rá a saját érdekemben. Amint több energiám marad, és marad ha kidobtam azt a ceruzát mert nem sanyargatom magam egész nap, akkor nézelődök ingyenes vagy akár fizetős képzések után, hogy legyen valami bizonyítványom. Ha ez nem is jön össze elsőnek mert az önbizalmam mértéke még nem teszi lehetővé, akkor edzegetek munka után minden nap. Fokozatosan rászoktatnám magam a rendszeres mozgásra és így szép lassan lefogyok. Nem engedném meg magamnak, hogy összevissza gondolataim legyenek hanem egy célra fókuszálnék és ez a fogyás lehetősége és eredménye lenne. Közben a pénzem is megmaradna amit elköltöttem volna olyan dolgokra amikre nincs is igazán szükségem.
Ha tartom magam az elhatározáshoz és nem kukázom ki azt a ceruzát akkor azt venném észre, hogy fogytam és jól nézek ki+ lett egy csomó spórolt pénzem az önbizalmam pedig helyreállt. Ezzel a szintel ezekkel az új szokásokkal és önfegyelemmel nekivághatok egy iskolának amit hasonló kitartással és céltudattal el is végzek tovább gyarapítva az önbizalmam.
Sok sikert és kitartást hozzá ha úgy döntesz, hogy elkezded ezt a változást.
Minden fejben dől el.
1. tanulni kéne, érettségi, szakma
2. valami sportot el kéne kezdeni a túlsúly és az egészséged miatt, vannak ingyenes lehetőségek, gyalogolni, futni ingyen is lehet, de a túlsúly mértéke miatt nem mindegy, mibe kezdesz bele, mert a túl nagy terhelés tönkreteheti az ízületeidet, esetleg online kérd ki tapasztaltabbak véleményét
3. ha már sikerült egy számodra jobb szakmát szerezned, akkor lehet munkahelyet is váltani, jobban fizető munkát találni, hogy legyen pénzed az egészséged kezelésére (itt már be kell kalkulálni a pénzt, mert vannak olyan problémák, amiknek elég nagy a kiadása), ehhez hozzátenném, hogy már most érdemes egészségpénztárban gondolkodnod, mert ha tudsz valamennyit félretenni, később ezek a kiadások lejjebb faraghatók ezzel a megoldással, vagy azért, mert ebből fizethető, vagy azért, mert még kedvezményt is biztosítanak, ha pénztártag vagy
Ha elkezdesz jobban lenni, és jön a pozitív változás, majd te is alakulsz, és könnyebben alakulnak az emberi kapcsolatok is.
Ösztönzésképp egy kis videó:
Első az egészség. Kondi terem, minőségi ételek
hurr durr, de drága..
Egyetemista vagyok, havi 30e forintból kajálok abszolút egészségesen. Egyáltalán nem drága ha buta az ember.
Életmodot váltanék,megprobálnék fogyni egészségesen élni. osem késő szakmát letenni,én pl okj-n szereztem a szakmám + érettségire is lehet járni.
Te életed,neked kell változtatni nem másnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!