Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tulajdonképp miért van rassziz...

Tulajdonképp miért van rasszizmus? Többi lent

Figyelt kérdés
Úgy értem ha kitalálnának egy olyan nevet a fehéreknek mint a feketéknek a néger én nem sértődnék meg, ha egyszer az vagyok. Az a kérdés lényege hogy ez miért bántó más embereknek.

2018. márc. 14. 06:52
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Btw én sose hívtam senkit ilyen rasszista neveken, mert tudom hogy sértő csak nem értem miért
2018. márc. 14. 06:56
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Elvileg azért sértő mert régen ezzel szidták őket. Most már tőlük is csak annyit hallasz minden 3dik szónál hogy.. . Meg a rap is tele van vele. Ezért nem szeretem amikor ezek vannak a legjobban kiakadva ha egy fehér kimondja mondjuk éneklés közbe vagy valami. Egyébként nem ez a rasszizmus definíciója hogy valaki ezt kimondja. Hanem az hogy ha valaki egy más rasszban lévő embert a származása miatt bánt. Van jobb megfogalmazása is de most ennyi telik tőlem.
2018. márc. 14. 07:08
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert negatív,gyűlölködő és diszkriminatív tartalma van. Pl ha egy osztályban a gyerekek bántanak egy másikat rendszeresen mert kövér az rosszul esik neki,még akkor is, ha tudja,hogy az. Hiszen ettől ő nem lesz kevesebb,butább és alantasabb a vékonyabb társaitól. Az emberek alapvetően nem tűrik a másságot maguk között.
2018. márc. 14. 07:12
 4/15 anonim ***** válasza:

A rasszizmus NEM AZ, hogy sértö nevet adnak valakiknek!

Emellett képzeld el, ha téged meg a családodat holnaptól "Debilék"nek neveznék, azt nem találnád bántónak?

Egyébként meg nem a konkrét szó a probléma, hanem az, hoyg ezt negatív értelemben használják!

2018. márc. 14. 07:22
 5/15 anonim ***** válasza:
Minden esetben az egyszerűbb, ostobább, egyben agresszívabb emberek sajátja, mivel az általánosítás mint fogalom, ilyen.
2018. márc. 14. 08:18
 6/15 anonim ***** válasza:
Ameddig van hülyeség addig lesz rasszizmus is kérdező. Ez van sajna. Én nem vagyok rasszista, mindenkihez normálisan állok. Van aki viszonozza és van aki nem.
2018. márc. 14. 08:23
 7/15 anonim ***** válasza:

Miért van rasszizmus? Tulajdonképen valamilyen szinten "természetes". Az ember (és egyébként az állatok is) a hozzájuk hasonló fajú/viselkedésű/kinézetű egyedek közt érzik jól magukat. A gond akkor van amikor emiatt valakit negatív (vagy pozitív) megkülönböztetés ér.

Ezzel csak az a baj, hogy, mint olyan sok mindenben, itt is átestünk (átesünk) a lónak arra a bizonyos túloldalára. Szerintem az, hogy ha (a példánál maradva) a néger négerezik az rendben van, de ha azt egy nem néger teszi akkor már rasszizmus, az teljesen érthetetlen. Nem attól lesz valami hátrányosan megkülönböztetve hogy a nevén nevezzük. A túlvédéssel, a folytonos babusgatással csak folyamatosan fel van hívva az emberek figyelme a különbségekre.

A rasszizmus szerintem akkor szűnik meg, ha már észre sem vesszük a különbségeket, hanem csak annyit látunk bele amennyi valóban. És az, hogy valakinek barna a bőre vagy fehér csak annyit számítana, mint hogy szőke a haja vagy barna. De ez nem fog addig megtörténni amíg folyamatosan ezzel kampányol, mindkét oldal.

2018. márc. 14. 08:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Menj el Dél Afrikába, konkrétan az egyetlen helyre, ahol a fehérek komolyan tapasztalhatnak rasszizmust és nem fogsz értetlenkedni.
2018. márc. 14. 09:04
 9/15 anonim ***** válasza:
Szomorú, hogy ezt el kell magyarázni. Hány éves vagy 9?
2018. márc. 14. 09:22
 10/15 anonim ***** válasza:
3-as: Dehogynem, aki elhízik (és nem valami betegség miatt) az nyilvánvalóan butább, mint aki egészséges keretek között tartja a testsúlyát.
2018. márc. 14. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!