Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért az utolsó pillanatban...

Miért az utolsó pillanatban kell sokaknak futni a villamosra, vonatra vagy buszra?

Figyelt kérdés

Már rengetegszer átéltem, hogy a busznak/vonatnak az ilyenek miatt kellett megállnia, és meg kellett várni, mire őkelme feltápászkodik a járműre. Ez már magában 2-3 perc késés, ami nem a világ vége ugyan, de ha ezt minden megállónál eljátszaná valaki, lazán kijönne a 20-30 perces késés.

Aztán ha a járművezető becsapja az orruk előtt az ajtót és elindul, akkor meg képesek panaszt tenni a vezető ellen.

Megtörtént eset, épp tegnap: ülök a vonaton, már indulunk, a pasas ott sétálgat a peronon a gyerekével. Amint meglátja, hogy indulna a vonat, már egyből rohannak a vonat felé, integetve, üvöltözve, hogy fel akarnak szállni. Persze a kalauz rendes volt, és fel tudtak szállni, de ez pontosan a vonat indulásáig egyszer sem jutott eszükbe, hogy talán fel kéne szállni, mert indulunk.

Vagy távolsági busznál: indulnánk, erre az öregasszony nekiáll a busztól 10 méterre futni, hogy ő is menni akar, várják meg. A busz megáll, kinyitja a hátsó ajtót, erre az öregasszony odasétál lassan szépen al első ajtóhoz, és ott száll fel. Az egész manőver azonnali 5 perc késést eredményezett, és ezt még a buszsofőr is szóvá tette.

Vagy amikor villamosnál indulnánk, és a záródó ajtót valaki kifeszíti, odarak közé valamit, hogy ne tudjon becsukódni, és miatta szintén késés keletkezik.

Nem jut az ilyeneknek az eszébe, hogy egyrészt pontosan kéne ott lenni (nem azokra értem, akik azért futnak, mert rossz a csatlakozási idő), és hogy a sofőrnek kötelező a menetrendet tartania?

Titeket nem idegesítenek az ilyenek?

Volt már hasonlóban részetek?

2018. márc. 6. 20:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Én ugyan ritkán buszozom (szerencsére), de akkor mindig szembesülök ezzel. A másik nagyon jó kérdés: az 5 perces távon is leül, nehogy állni kelljen (kortól és nemtől független). Én állok az ajtóban, hogy a következőnél leszállok. Majd amikor látja, hogy jön a megállója ahol le kell szállnia felpattan és furakszik az idiótája, hogy ő szálljon le elsőként, mert most hirtelen sietős lett neki. Ilyenkor szólok (hangulatfüggő, hogy milyen stílusban és hangnemben), hogy én is leszállok, nem kell beszarni és nem is hallják...mint ha ott se lennél. :D
2018. márc. 7. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!