Hogyan győzzem le a lustaságot? Mindig kapkodok az utolso pillanatban
Én is ilyen vagyok. (tegnap akartam válaszolni, és eddig tartott :)
A lustaságot legyőzni azért nagyon nehéz, mert ami ellen küzdesz, pont az akadályoz a küzdelemben. Azért nem teljesen lehetetlen küldetés. Gyökerestől kiirtani persze nem lehet, de sokat lehet javítani a helyzeten. Fontos szerintem a rendszeresség, mindig legyen valami rendszer az életünkben, valami rendszeresen elvégzendő feladat. Fontos a mozgás is, az intenzív mozgás felfrissíti az embert, egy időre elűzi a lustaságot. Amúgy meg akaraterő, önfegyelem, ugye...
A halogatás és az amiatt való kapkodás az utolsó pillanatban, az viszont nem mindig lustaságból adódik. Lehet mögötte mondjuk a sikertelenségtől való félelem, konfliktuskerülés, ilyesmi. Ezeket jobb tisztázni magunkban, mert ezeket máshogy kell kezelni, mint a lustaságot.
Ez nem rossz hozzáállás, időnként én is így szoktam.
De: "Ha nem kapkodok, akkor nem is stresszelek." Na ez az, ami általában nem így van. Nekem a legtöbb stressz abból adódik, hogy halogatok, és a nyakamon vannak a feladatok. Minél jobban lustulok, annál stresszesebb vagyok. Ezért kell a lustaság ellen küzdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!