Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell meghalnunk?

Miért kell meghalnunk?

Figyelt kérdés

Mi az értelme a halálnak/születésnek? Miért kell fejlődnie a világnak,tudományoknak?

Sokkal boldogabb élet lenne a földön ha kevesebbett tudnánk.

2017. dec. 30. 17:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
23%

Mert minden történetnek kell vég.

Születni a tapasztalásért minden téren s halni meg, hogy ne vidd túlzásba;)

Valóban, boldog igazán csak az lehet, aki keveset tud;)

2017. dec. 30. 20:23
 12/29 anonim ***** válasza:
81%
Miért, meg kell? 3,14csába, hogy mindenről nekem szóltok utoljára :(
2017. dec. 30. 20:34
 13/29 anonim ***** válasza:
Nekem az elkébzelésem hogy,igy szürik ki a selejtet.Vannak emberek akiknek mindenük meg van még is szemetek igy bizonyiték is lesz a döntéseik alapján.Nem valami terentöre gondolok csak olyan helyre amit nem érzékelünk emberként.Tudományba meg max elméletek vannak még csak de már mos tudjuk hogy, idö nem mindenhol a földhöz hasónloan van söt van ahol nem is létezik.Az univerzum meg elég nagy benne rengeteg világal amit még nem is ismerünk amitöl lehet még nagyobb.Aki meg selejt az meg végtelenségik probálkozhat .
2017. dec. 30. 20:37
 14/29 Mojjo ***** válasza:
70%
@13: Hát igen. Az érzés, amikor már a nyolcadik feles házi szilvapálinkát is legurítottad éhgyomorra, de még megpróbálsz hozzászólást írni a neten.
2017. dec. 30. 21:26
 15/29 anonim ***** válasza:
Szerintem tènyleg igy van a halál azért kel mert az is csak körülmény ami befolyásolhatja a döntéseidet.Ebben a világban elég nehéz nem lopni,csalni de ez a könyebbik lehetöség.De aki normális az alapbol nem fog lopni hogy, még több tárgya legyen inkáb élhetöbé teszi a világot a maga modján.Ez azt is magyarázná miért nem pusztitoták még ki az embereket mert végtelen lehetöség van amit mi még nem láthatunk vagy érezhetünk.Csak gondolhatunk a tudomány idövel majd bizonyitani is tudja majd.Pl:görögök demokrácia,szinház a gladiátor játékok helyett.Kina tűzi játék az ágyuk helyett.
2017. dec. 30. 21:43
 16/29 anonim ***** válasza:
És ha van egy világ végtelen lehetöségel oda olyanok kelenek akkik hozzá tesznek és nem elvesznek.
2017. dec. 30. 21:51
 17/29 anonim ***** válasza:

Én pl. hiszek a reinkarnációban, azaz a halál utáni életben.

Ezért minden vagyonomat majd saját magamra hagyom, hogy ne ismét a nulláról kelljen kezdenem.

:)

2017. dec. 30. 23:12
 18/29 anonim ***** válasza:

A halálnak ebben a kontextusban nem sok köze lehet a "selejtezéshez", hisz pont hogy mindekivel megtörténik.

Egyébként szerintem nem kéne feltétlen meghalnunk, de gondoljunk bele: ha örökké élnénk, akkor is annyit változnánk, hogy idővel nem sok közünk lenne ahhoz, amik és akik voltunk. Ez is egyfajta halál lenne, csak nagyon lassú. Kegyesebb dolognak tűnik egy ponton angolosan távozni, mint örökké cipelni mindazokat, akik valaha voltunk.

2017. dec. 30. 23:17
 19/29 anonim ***** válasza:
De van értelme mert az utolsó pilanatkor is van lehetöséget elveni a világtol és nem hozzá tenni ha mégsem teszed akkor megbánás sincs benned mert szerinted igy volt helyes.De legtöbb ember már az anyagi tárgyaknál elbukik és nem érdekli a környezete vagy csak magára gondol és örömet keres nem érdekli mit áldoz fel.Az ilyenek sehova sem kelenének és nem terentöre meg valásra gondolok hanem csak olyan amit még nem értünk nem természetfeleti.De tudomány idövel majd válaszokat ad.Amikre mások már rég megfejtetek mert nem ragatak le az anyagi világnál és a kényelmes életnél.De elégé nehéz elkébzelni azt hogy, ha világürt egy erdőnek kébzeljük és mi onnan álandoan kiabálunk nem figyeltek fel ránk.Föleg úgy hogy, sorba találunk hasonloságokat hasonló életre.
2017. dec. 31. 00:52
 20/29 anonim ***** válasza:

Nagyon nem jó ötlet összemosni azt, amit megbánunk, azzal, amiért mások esetleg elítélnek.

Amúgy sem jön be a gondolat, hogy valami sötét anyag univerzumban, vagy akármiben felfoghatatlan entitások méricskéljék, hogy elég jó vagyok-e nekik. Miért nem kérdeznek meg előbb, hogy be akarok-e egyáltalán kerülni hozzájuk?

Van egy adag időnk, azt kezdünk vele, amit tudunk/akarunk, aztán meghalunk. Ha van valami utána, az legyen tiszta lap, ne taksáljuk át az igazságszolgáltatást valami más létállapotra. Akiknek ártottam vagy segítettem, azok megítélhetnek, másnak nem áll jogában, legyen isten, ember, vagy bármi a kettő között.

2017. dec. 31. 01:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!