Van köztetek olyan, akinek van jogsija, de fél vezetni?
Figyelt kérdés
Nekem több, mint 1,5 éve lett meg és a mai napig 100 km-nél többet nem vezettem éles forgalomban. Eddig mindig ott volt az oldalamon apám, de akkor is iszonyatosan feszengve vezettem, mert amikor elkezdtem levezetni az első kilométereket, már akkor 1 év kihagyás volt a hátam mögött és ma már önbizalmam sincs. Bele sem merek gondolni, hogy a város sűrűjébe menjek és cikázzak a szűk utcák között, lámpáról lámpára haladva sávokat váltsak, majd szűk helyekre parkoljak. Ugyanakkor meg autó bőven rendelkezésre állna, amit vezethetnék. A sávváltás és a lefulladástól való félelem okoz gondot a mai napig. Sávváltáskor nem tudom felvenni a forgalom ritmusát, nem tudom felmérni, hogy mikor engednek be illetve ha arra ügyelek, hogy ne fulladjak le, akkor motort pörgetve vagy rajtolással indulok vagy pedig darabosan (akkor le is áll a motor). A jogsim is csak óriási szerencsével lett meg harmadjára (dízelesen). Egy automata vszeg megoldaná a problémáimat, de arra meg nincs pénzem. Arra lennék kíváncsi, hogy köztetek van-e olyan, aki a mai napig nem mer vezetni. Olyan is válaszolhat, akinek később megjött az önbizalma és kocsiba ült. Természetesen én is szeretnék végre vezetni.
A közjó érdekében inkább ne akarj vezetni.. nap mint nap rengeteg problémát okoznak az ilyen emberek a többi sofőrnek, sajnos ez nem mindenkinek megy de nincs ezzel gond csak ne erőltesd mert a vége csak az lesz hogy előbb utóbb másnak okozol kárt. Sok embert ismerek akinek soha eszébe nem jutott a jogosítvány és boldogan élnek nélküle és ezzel segítik a társadalmat...Én sokkal szigorúbb vizsgát vezetnék be annak érdekében hogy ilyen képességekkel rendelkezők mint te még csak el se kezdhessék a vizsgát! ( Minden rossz indulat nélkül)
2018. febr. 2. 22:04
12/12 anonim válasza:
11-esre ne hallgass. Igaz hogy senki se szereti a hezitáló sofőröket meg akik bénáznak. De kezdő mindenki volt. És sokan nyomják ezt az "ő akkor inkább volán mögé se üljön" dumát, de hidd el hogy senki se 20 éves tapasztalattal kezdte. Gyakorlással és idővel menni fog, ha nem gyakorolsz akkor később se fog menni. Emellett a legnagyobb kamikaze sofőrök ezek a túl magabiztos "Én tudok vezetni, ittasan is jobban megy mint a sok csicskának józanul!" beképzelt arcok. Legtöbbet mindig ilyen idióták miatt kellett hárítanom. Mert ő befér, ő tudja hogy merre jár az autó (félig az én sávomban annak ellenére hogy szembe jön velem). Olyan autó amin kint volt a nagy T betű nekem személy szerint még sose okozott se meleg helyzetet, se bosszúságot.
Nekem volt hogy rákényszerültem hogy egy évvel a jogsi letétele után minden nap vezessek, úgy hogy vizsga óta nem vezettem. Óvatos voltam, aki elé nem volt biztos hogy beférek inkább elengedtem, nem kockáztattam, hanem inkább lassabban mentem. Azért van a baloldali sáv hogyha valakit zavar hogy az 50-es táblánál valaki csak 45-el megy az rá tudjon előzni.
Így is minden kocsiba ülés előtt öklendeztem idegességemben. De amint a volán mögé kerültem az el is múlt. Eltelt két hónap és már magabiztosan ment ismeretlen helyen is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!