Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem értik sokan, a...

Miért nem értik sokan, a szóban bántalmazás is bántalmazás?

Figyelt kérdés

Jelen van ez ugye a családban, a kapcsolatokban, az iskolában, neten is.

És nagyon sokszor elintézik mások annyival, hogy ne vedd fel, amit mond/mondanak, hagyd figyelmen kívül, ne reagálj, illetve a klasszikus: "jajj, nem is bántott, mivel azt csak úgy mondta"

Miért csak a tettlegesség számít bántalmazásnak, a lelki terror miért nem?

És itt most külön kitérnék az áldozathibáztatásra, amit különböző netes felületeken (köztük itt is) sokan már tökélyre fejlesztettek. Van fogalmatok róla, mennyire ártalmas?

A másik pedig az eredetileg ártatlan szórakozásnak indult trollkodás. Amikor az ember eleve padlón van, nagyon nem hiányzik neki olyasmi, hogy "d.g.lj meg, te büdös krv.", meg "úgy kell neked, csak az nem .a.sz.tt. meg, aki nem akart".

Jó, a többség ezt nem gondolja komolyan, és röhög, miközben leírja. De addig nem jut el senkinek, hogy valakinek valahol ez nagyon fáj?

Lehet mondani, hogy vesszen, aki gyenge, meg akinek fáj, az meg is érdemli, de fordított helyzetben is tényleg ezt a reakciót várják?

Nem vagyok gyenge ember, de pokollá tette az életem a lelki terror (apám, iskolatársak, ex), hosszútávon teljesen ki lehet vele csinálni valakit.

Aztán a felelősségérzet meg elmarad, mert "én nem bántottam, nem nyúltam hozzá egy ujjal se"

Mikor fog a társadalom ebből végre kinőni?

2017. nov. 26. 17:26
 1/4 A kérdező kommentje:
pontosabban: szóbeli bántalmazás
2017. nov. 26. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért arról is érdemes említést tenni, hogy nagyon sok mindent beskatulyáznak áldozathibáztatásnak, ami amúgy nem az. Manapság ha egy pórul járt nő esetén kapcsán megjegyezzük, hogy lehetőleg próbáljanak vigyázni magukra, ne öltözködjenek túl kihívóan, és ne üljenek be idegenek kocsijába, kerüljék a zűrös helyeket, akkor sokak szerint már ez is áldozathibáztatás. Én nem tartom annak. Egyébként a többiben egyetértek nagyjából. Akkor lesz változás, amikor a társadalom felismeri, hogy a szóbeli bántalmazás egy valós probléma, és beszélni kell róla. Ugyanakkor vitázni is kell erről, hogy meddig tartson az egyén védelme, és meddig a szólásszabadság az interneten. (Ha betiltunk minden trollkodást, tömegesen elkezdjük törölgetni a komment szekciókat, az nem fog valami lavinát elindítani?... ) Sokat kell beszélni erről. De egyelőre még nem nagyon látni komolyabb diskurzust kibontakozni.
2017. nov. 26. 17:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez igy van. Mi férfiak tudjuk csak igazán hogy milyen az a szóban bántalmazás. Minden nő ezt alkalmazza ellenünk. Már teljesen elvagyunk nyomva ,meg se merünk szólalni. Sokszor már jobb szeretném ha adna egy nagy pofont , és ne szóban bántalmazna.
2017. nov. 26. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Soha. Ha nem taposnának le senkit, kinél tudnának különbeknek látszani?

Utálom az embereket már lassan.

2017. nov. 26. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!