A nők tényleg erőszakként élik meg a bunkó bepróbálkozást bunkó bepróbálkozás helyett?
Sose védtem azokat akik fogdosva közelednek, csak azokat akik már eljutottak valameddig, vagy kaptak olyan jeleket amiből úgy gondolhatták és félreértették a helyzetet (de visszakoztak, amint tiszta lett előttük, hogy elutasítják őket)
Értem, sajnálattal hallom, remélem tettél feljelentést ellenük,v agy elintézted, hogy valami ismerősöd, vagy rokonod jól helyben hagyja őket. Nem áll szándékomban kiállni az ilyenekért, ha a zaklatás és a bunkóság közti különbségben egyet értünk, akkor nincs vita köztünk szerintem. Illetve azt fogad el, hogy egy férfi úgy is könnyen lehet ijesztő, ha nem csak rossz helyzetben bunkó, vagy gyökér és nem akar megerőszakolni vagy akaratod ellenére összefogdosni téged.
19-esnek írtam az előzőt
értem 20-as, szerintem mind egyet értünk abban, hogy azok zaklatások voltak
Nem, ezt ők is bunkó bepróbálkozásként élik meg, de egy nő nyilván nagyobb jelentőséget tulajdonít annak ha egy számára nem szimpatikus (általában fizikailag erősebb) férfi tapló, civilizált emberhez méltatlan módon közeledik feléjük, mint a férfiak, akik legtöbbször elintézik egy legyintéssel, ha ilyenről hallanak.
Persze azt is érdemes megnézni, hogy még mindig nem értünk el arra az értelmi fejlettségi szintre, hogy a civilizálatlanul nyomuló férfiakra legyünk dühösek, ne pedig a nőkre, akik ezek miatt nem érzik magukat biztonságban...
"Egyik oldalra sem vagyunk dühösek"
Aha hát itt a baj...
Amúgy meg biztos vagy te ebben? Mióta elkezdődött ez az egész #metoo kampány, tucatjával írják ki az olyan kérdéseket, hogy miért ilyen hárpiák a nők, miközben olyan egy sincs, hogy "hogy lehet ennyi civilizálatlan férfi". Az igazi irónia meg az, hogy még csak nem is a nők, hanem ti hozzátok be a "zaklató" szót a vitába, mert általában azok mondják ezt, akiknek elegük van a beszámolókból, és kérik a nőket, hogy ne állítsanak már be ennyi férfit zaklatónak - miközben megint: a nők csak leírják azt ami történt velük.
Szóval érted..:
nő: egy férfi odajött hozzám múltkor a vonaton, nem hagyott békén, sőt még át is karolt.
férfiak: pf látom manapság már ilyen apró hülyeségek miatt zaklatónak számít valaki
Én nem, szimplán elkönyvelem magamban, hogy egy paraszt és pont.
Viszont ha akár csak lefogja a fejem, hogy megcsókolhasson de én NEM akarom, akkor az erőszak.
Én különbséget tennék erőszak, zaklatás és bunkó bepróbálkozás között.
Erőszak az én szememben akkor van, ha szexuális aktusra kényszerítenek vagy levetkőztetnek olyan kontextusban, ami nem indokolná azt (pl. nem az orvos veteti le velem a felsőt, hogy meg tudjon hallgatni :D).
A bunkó bepróbálkozás egy szintig bunkó bepróbálkozás. Az ilyen "sunáználak"-ot, füttyögést, cuppogást, "jó a csöcsöd"-öt simán bunkó bepróbálkozásnak veszek.
Nálam az már zaklatás, amennyiben:
- tovább tolja a konkrét visszautasítás után is, követ, nem hagy békén, főleg ha mellette intim kérdéseket is feltesz (szeretek-e ezt meg azt csinálni, borotválom-e lent stb.)
- elkezd taperolni közben
- falhoz szorít, nem hagy elmenni (akkor is, ha nem ér hozzám)
- bárhogy megpróbálja megbosszulni azt, hogy visszautasítottam vagy ha nem figyelek rá oda (ezt lehet, más nem venné annak, nekem azért traumatikus élmény volt, amikor csak azért nekemvágtak egy kocsiból egy félig teli doboz energiaitalt, mert nem voltam hajlandó megfordulni a cuppogásra)
- ez ugye rám nem érvényes, de azt a sima bunkó beszólások közül már alapvetően zaklatásnak veszek, amikor egy felnőtt férfi egy láthatóan 14-15 év alatti leánykának mond ilyeneket, hogy "dugnálak" meg "nyalnám a cuncust"
Szerintem a másik férfi a jobb példa.
Hetero nőként imádnám, ha más nők zaklatnának, mert nem kéne annyira félni. Persze akkor is kifoghatok egy nagydarab zaklatót, de átlagos nőként átlagos nővel harcolni... simán van esélyem. Míg átlagos férfival szemben veszítek.
És ezt sokan nem értik meg: ha valaki bennem félelmet kelt, az már nem férfi. Az egy veszélyforrás. Ezt kell a férfiaknak megérteniük. Hogy ez nekünk olyan, mint nekik összeakadni egy náluk kétszer erősebb faszival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!