Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A bátyám rasszista, meg...

A bátyám rasszista, meg lehetne őt változtatni?

Figyelt kérdés

Sok cigány lakik a környékünkön, nekem szinte csak cigány barátaim vannak és ezért a bátyám állandóan beszólogat, pl: "miért vagy mindig azokkal a mocskos cigányokkal?" "Ha össze mersz jönni egy cigány fiúval kitagadlak a családból" stb... Nem értem mi baja velük nem is ismeri őket csak egy pár gyerekről hallott egy-két dolgot de azok se mind igazak(oké bevallom nem földre szállt angyalok de sok dolgot csak kitalálnak róluk és a tesóm még csak nem is beszélt velük soha) Meg ha egy cigány kér tőle pénzt az utcán akkor már egyből úgy meséli el mindenkinek hogy "már megint megtámadtak a cigányok" pedig ez nem igaz az egyik ilyen esetnél ott voltam vele és tényleg tiszta normálisan kért a srác én adtam is neki de ezt már otthon úgy mondta el, hogy kierőszakolta tőlem a pénzt én megmondtam , hogy ez nem így történt és erre azt mondta, hogy csak védem őt. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy miért rasszista azt válaszolta, hogy nem rasszista mert ő bevallja, hogy vannak normális cigányok is, de mégis mikor meglát egy cigányt egyből mondd valami beszólást de persze csak halkan, hogy nehogy meghallja, mert ő is tudja, hogy annak nem lenne jó vége de szerintem megérdemelné mostmár, hogy jól megverjék akkor talán megtanulná, hogy kell viselkedni. Az egyik barátnőm báttya diplomát szerzett és el se hitte csak azért mert, hogy cigány. A közelünkben van a város -hát úgy is mondhatnám- szegénynegyede és én sokat járok oda, sok mindenkit ismerek ott és egyszer azt mondta a bátyám, hogy nem érti, hogy engem még hogy nem erőszakoltak meg ott, ez már szerintem beteges.

Szerintetek hogyan változtathatnám meg? Egyáltalán meg lehet az ilyet?

#rasszízmus #rasszista ember megváltoztatása
2017. nov. 2. 12:46
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Az utolsónak mondom, hogy most is szegény(látod mennyivel szebb ez a szó mint amiket te használtál) cigányok között élek és itt is vannak lopások verekedések de én nem vagyok olyan vak hogy azt mondjam hogy ez csak is az ő hibájuk, én is olyan iskolába jártam ahol a többség cigány volt és semmi bajom nem lett belőle. Az anyám ha itt marad ahol most lakunk akkor örökké cigányok közt fog élni és ez őt sem zavarja.
2017. nov. 2. 16:22
 12/26 anonim ***** válasza:
83%

Csak annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy az én sulimban nem voltak cigányok (viszonylag erős suli, úgyhogy nem jutottak be, max 1-2 cigány, de ők meg okosak voltak, szóval ők a kivételek, akik normálisak. Szóval az én sulimban nem volt verekedés, vagy lopás. ha valaki elhagyta a pénzét/mobilját, akkor aki megtalálta az leadta és még aznap vissza kapta a gazdája. Ez a normális, nem pedig az, hogy "itt is vannak verekedések meg lopások".

Illetve még ezt a két videót ajánlom neked (a cigány vajda beszél kicsit a dolgokról benne, még ő is elismeri a helyzetet)

https://www.youtube.com/watch?v=cmCNGbxaDoc

https://www.youtube.com/watch?v=kh41BvlPs7Y

2017. nov. 2. 16:59
 13/26 A kérdező kommentje:
Megnéztem a videókat a Kovács Zoltán mondja jól teljesen igaza van mindenben de a Lakatos Attila meg a saját népe ellen beszél. Mi az, hogy 10 rablásból 10-et cigány követ el?! Mindenki tudja hogy ez egyáltalán nem igaz és azok a lopások amiket ők elkövetnek hát semmik ahhoz képest amit a nagy MAGYAR GAZDAG politikusok művelnek, lehet hogy ők nem fenyegetnek senkit de sokkal jobban meglopják az embereket mint a SZEGÉNY CIGÁNYOK
2017. nov. 2. 18:51
 14/26 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, hogy vagy vele, de

1, inkább lopjanak az adómból mintsem nyírjanak ki, vagy lopják el azt a pénzt amiből a kajámat venném.

2, Az, hogy a politikusok egy része korrupt, nem jogosít fel senkit, hogy másokat raboljanak ki. Ha csak a politikusokat rabolnák ki, amiért ők korruptak, akkor még megérteném, de nem erről van szó.

3, A 10/10-es dolog túlzás, de ha 10/5 vagy 9 vagy ki tudja mennyi tényleg cigány, akkor azért érdemes elgondolkodni.

Ne csak abból indulj ki, hogy téged nem bántottak és ne csak arra a pár mondatrészre próbálj koncentrálni amibe bele lehet kötni, hanem a többire is.

2017. nov. 2. 19:14
 15/26 anonim ***** válasza:
77%

Ciganyt utalni nem rasszizmus, csupan elettapasztalat.

15 evesen meg osztod naivan az eszt, de majd gyere vissza par ev mulva mikor majd tobb dolgot fogsz latni.

2017. nov. 2. 19:18
 16/26 A kérdező kommentje:
Jól van majd visszajövök pár év múlva de én sose leszek ilyen előítéletes senkivel szemben csak azért mert esetleg nekem vagy másoknak vannak rossz tapasztalatai pár emberrel az adott népcsoportból.Én csak kiváncsi voltam hogy mások mit gondolnak a testvérem esetéről dehát rájöttem hogy itt sem gondolkodnak sokkal jobban az emberek, vannak akik rosszabbul (legalábbis azok akik írtak)
2017. nov. 2. 20:26
 17/26 A kérdező kommentje:
Bocsánat elrontottam *azok közül akik írtak
2017. nov. 2. 20:31
 18/26 anonim ***** válasza:
67%
Te tudod....
2017. nov. 2. 20:38
 19/26 anonim ***** válasza:
82%

vannak rossz tapasztalatai pár emberrel az adott népcsoportból

A tobbsegnek forditva van, jo tapasztalata keves cigannyal van, rossz tapasztalata meg a tobbivel.

2017. nov. 2. 20:49
 20/26 anonim ***** válasza:
79%

B@$zdmeg kérdező, ennyire nem lehetsz naiv... :D

Az, hogy több millió magyar utálja a cigányokat, és örülne, ha a több száz kilométeres környezetében egy sem lenne, az nem előítélet.

Hanem ÍTÉLET.

Tapasztalatokon alapuló valósághoz igazodó hozzáállás egy kártékony fajhoz.

2017. nov. 2. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!