Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A bátyám rasszista, meg...

A bátyám rasszista, meg lehetne őt változtatni?

Figyelt kérdés

Sok cigány lakik a környékünkön, nekem szinte csak cigány barátaim vannak és ezért a bátyám állandóan beszólogat, pl: "miért vagy mindig azokkal a mocskos cigányokkal?" "Ha össze mersz jönni egy cigány fiúval kitagadlak a családból" stb... Nem értem mi baja velük nem is ismeri őket csak egy pár gyerekről hallott egy-két dolgot de azok se mind igazak(oké bevallom nem földre szállt angyalok de sok dolgot csak kitalálnak róluk és a tesóm még csak nem is beszélt velük soha) Meg ha egy cigány kér tőle pénzt az utcán akkor már egyből úgy meséli el mindenkinek hogy "már megint megtámadtak a cigányok" pedig ez nem igaz az egyik ilyen esetnél ott voltam vele és tényleg tiszta normálisan kért a srác én adtam is neki de ezt már otthon úgy mondta el, hogy kierőszakolta tőlem a pénzt én megmondtam , hogy ez nem így történt és erre azt mondta, hogy csak védem őt. Egyszer megkérdeztem tőle, hogy miért rasszista azt válaszolta, hogy nem rasszista mert ő bevallja, hogy vannak normális cigányok is, de mégis mikor meglát egy cigányt egyből mondd valami beszólást de persze csak halkan, hogy nehogy meghallja, mert ő is tudja, hogy annak nem lenne jó vége de szerintem megérdemelné mostmár, hogy jól megverjék akkor talán megtanulná, hogy kell viselkedni. Az egyik barátnőm báttya diplomát szerzett és el se hitte csak azért mert, hogy cigány. A közelünkben van a város -hát úgy is mondhatnám- szegénynegyede és én sokat járok oda, sok mindenkit ismerek ott és egyszer azt mondta a bátyám, hogy nem érti, hogy engem még hogy nem erőszakoltak meg ott, ez már szerintem beteges.

Szerintetek hogyan változtathatnám meg? Egyáltalán meg lehet az ilyet?

#rasszízmus #rasszista ember megváltoztatása
2017. nov. 2. 12:46
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló te és a magadfajta emberek vagytok a kártékony faj. Gondolj már bele ha nem lennének ilyen emberek akkor sokkal jobb hely lenne a világ, a múltban is pl a holokauszt se lett volna meg Amerikában a feketék rabszolgasága
2017. nov. 2. 22:42
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj kérdező egy kicsi történelmet. A feketék rabszolgasága egyáltalán nem rasszizmus volt. Akkoriban a rabszolgaság egy teljesen elfogadott dolog volt és a rabszolgákat úgy vették Afrikában mint a kenyeret. Ezután pár száz évvel később arra gondoltak, hogy mégse kellene úgy kezelni egyes embereket mint a kenyeret, de ez egy más kérdés.

A holokauszt meg megint egy nagyon más történet, aminek nagyon sok gazdasági, kultúrális és egyéb oka volt, amit általánosban, töri órán nem hiszem, hogy tanultatok.

2017. nov. 2. 22:59
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj kèrdező, hogy te a környezetedből vonsz le társadalmi következtetèseket, ami irreális kèpet ad a valóságról, örök hiba.

Az írásod alapján mèg fogalmad nincs a világ működèsèről ami rendben van, mivel mèg fiatal vagy, de most jelenleg egy olyan dolgot próbálsz megvèdeni, amit nem tudsz. Tudod mièrt? Mert nem tudod hogy minek a vèdelmère esküdsz most fel. Fogalmad nincs róla, hogy a cigányság Magyarországon milyen problèmákat okoz, nincs meg benned a tapasztalat, csakcnaívan írod hogy veled normálisak, ès ennyi. Ez nem èrvelès.

2017. nov. 3. 06:44
 24/26 anonim ***** válasza:
37%

Már megint azok a gonosz csúnya magyar politikusok :/

Olyan szar, amikor egy politikus meggyilkol párezerért egy öreg nénit, nem?

Amikor megerőszakol, majd megöl egy fiatal lányt poénból.

A politikusok sem szentek, de inkább ők tegyék tönkre az országot, mint ezek a nyomorult paraziták.

2017. nov. 3. 09:28
 25/26 A kérdező kommentje:
Látom néhányan félre értettek én nem azt mondom, hogy minden egyes cigány jó ember mert nyilván nem egy olyan nép sincs ahol mindenki jó de olyan sincs ahol mindenki rossz szóval nem kéne az embereknek egyből megijedni ha meglátnak egy cigányt és azt gondolni, hogy na ez mindjárt ki fog rabolni. És írták itt, hogy pár ezerért megölnek öregnénit meg megerőszakolnak nőket stb szerinted a magyarok között nincs ilyen? Persze, hogy van, ugyanúgy magyarok is követnek el undorító dolgokat és akkor én most minden magyart utáljak magamon kívül? Nevetséges... Azt kéne itt megérteni az embereknek, hogy tök mindegy, hogy ki honnan származik nem kéne egyből megítélni (úgy hogy nem is ismered), hogy akkor ő most jó vagy rossz ember ez a lényege annak amit mondok de tudom ez sajnos nem sok embert fog meghatni.
2017. nov. 3. 12:15
 26/26 anonim ***** válasza:

Tény, hogy vannak magyarok is, akik mindenféle rossz dolgot követnek el, meg cigányokból is vannak kedvesek.

(ez most nem lesz pontos adat, de nagyságrendileg stimmel) ha a magyaroknál az emberek 1%-ával van probléma, míg a cigány 20%-ával, akkor az 1% miatt még nem fognak félni az emberek, de a 20% az már elég, hogy attól már bölcsebb legyen félni. Illetve, ha épp egy csoportot látok, akkor az még ijesztőbb. ja és a magyarokon többnyire látszik, hogyha veszélyesek, szóval ha csak látok néhány átlagos embert, akkor fel se merül bennem, hogy itt most félni kellene.

Komoly szociológiai problémák miatt van ez így, de így van és amíg a politikai korrektség miatt el se ismerik sokan a problémát, sőt hivatalosan még ki se nagyon szabad jelenteni, addig nem is várható javulás.

Őszintén szólva ez szerintem nem is feltétlenül rasszizmus, hiszen nem a faji hovatartozások miatt van negatív véleménye az embereknek (persze vannak rasszisták is azért), hanem a szociológiai problémák miatt (szegénység/mélyszegénység, aluliskolázottság stb.), amik jellemzőek a cigányokra.

2017. nov. 3. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!