Nektek nem volt olyan, hogy volt bennetek két belsőgondolta ami azt mondta hogy ezen kell változtatni a másik hogy meg se próbáld stb?
Inkább valami példán mondom el:
Hogy de jó lenne ezzel a csajjal együtt járni azonban a másik "á minek nem illenénk együtt".
Ambivalencia! Bár az inkább az ellentétes érzelmekre vonatkozik.
Egyébként volt, van hogy valamit akarok, de ugyanakkor nem akarom. Ha mindkettő erős érzés, akkor durva harcok tudnak folyni :D Például akartam járni egy lánnyal, de ugyanakkor tudtam, hogy nem jó ötlet. Vagy akartam enni este egy tábla csokit, de ugyanakkor nem akartam meghízni xd
Igazából nem ellentétes a két vágy, csak a vágy teljesítésének módja ellentétes. A csokis esetnél: 1. Vágy: ízlelni akarom a csokit, 2. vágy: jó alakot szeretnék, és jó egészséget.
A két vágy nem ellentétes, de abban a helyzetben nem tudtam mindkettőt kielégíteni, és lemondtam a jó alakról :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!