Kézírásunk miért nem hasonlít a szüleink kézírására?
# 2
Mint a politikusok a semmitmondó meséiket:DDDD
Ír még valaki kézzel mellesleg ( leszámítva az aláírásokat )? Ez a kérdés manapság inkább...
Az iskolában ugyan úgy tanítanak írni minket, mármint egyforma betűket tanulunk mind az írott mind a nyomtatottat. Aztán mindenkinek kialakul a saját írása.
Az én íráson sem hasonlít egyik szülőmére sem, viszont a "mostoha" húgom ugyan úgy ír mint a (mostoha) nevelő anyám, azaz mint az anyukája.
A közös tesónk valami ékírással ír, azt nem tudjuk honnét "örökölhette" :D
Szerintem nagyon sokban az alapozza meg az írást, ami egyébként az évek múlásával is jócskán változhat, hogy kinek az írása tetszik, kijét próbáljuk utánozni. A gyerek lehet, hogy addig utánozza az anyja kézírását, nézi a formás ilyen-olyan betűit és addig írogatja, míg át nem veszi.
Én is így voltam egy két betűvel, hiába írtam 20 éve egyféleképpen a t-betűt, valaki másnak nagyon tetszett a t-betűje, és mindig figyeltem, hogy úgy írjam én is, azóta meg már simán rám ragadt, és úgy írom odafigyelés nélkül.
A kézírás elvileg a személyiségünket is tükrözi, így, ha a szülőktől eltérő a személyiséged, valószínűleg az írásod is el fog térni. Meg az írás kinézete függ az írás tempótól, hangulattól, meg, hogy mennyire akart az illető szépen írni.
Pl.: az az írás, amivel egy átlagos házimat írom az apám írása egy kicsit rovásírásosabb formában, ahogy kapkodva, diktálás után írok, az valami mutáns macskakaparás, egy oldalát fél óra alatt tudom csak elolvasni :D, ha lassan írok, úgy írok, mint apám, de, ha akarok, tudok nagyon szépen írni, és szinte bármilyen írásképet elő tudok hozni(az már más kérdés, hogy így egy 5 betűs szót 2 perc alatt írok le XD)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!