Miért gáz ha valaki autót kap szüleitől?
Miért kell azt az embert szekálni aki autót kap a szüleitől?
Én is nemrég kaptam egy S60-at, azért ezt mert ugye Volvot nagyon biztonságos autónak tartják, bár igazából nyugodtan vezetek, de a biztonság mindig jó szüleim szerint.
Na de visszakanyarodva a lényegi kérdéshez az osztályban is rögtön kialakult két tábor, az egyik kuncsorog a fuvarért a másik meg beszólogat, hogy én autót kaptam.
Most az irigység, vagy tényleg ennyire " rossz " dolog ha valaki autót kap?
Ha nekem lesznek egyszer gyerekeim és pénzem akkor biztosan én is vennék autót ha megtehetném, hisz a szülő szereti a gyermekét, és ezért veszi neki, és szerintem ez számít igazán.
Vagy csak én gondolom rosszul?
Ha kapsz egy autót az nem gáz. Jó neked, és egészségedre.
Az a gáz hogyha felsőbbrendűnek hiszi magát az ember miatta, felvág vele úgy hogy egy vasat se tett bele.
Illetve az a gáz hogyha kihisztizi magának az ember.
Van egy ismerősöm amire mindkettő igaz. Kihisztizett egy autót szüleitől akiknek hitelt kellett felvenni rá. Persze egy vasat se rakott bele és azóta se dolgozik, de felsőbbrendűnek képzeli magát mert egy aránylag jó autóval jár. Ez gáz.
Nem gáz, csak utána ne verje a nyálát, meg ne nézze le azt, akinek nincs autója.
Hisz lényegében neki sincs :)
"ha nekem lesznek egyszer gyerekeim..."
Jah' tanulják meg:
Már Apát is fikázták a suliban a rongyrázásért, tovább kell vinni a családi tradíciót. ;)
Nincs két hónapja hogy 17 éves vagyok. Jogsim van és saját autóm.
200.000ft-ért vettük.
Sok iskolatársamnál ezzel "jobb" a helyzetem,de még mindig rengetegnek jobb az enyémnél is.
Fél millás,két millás autókat kapnak,stop táblánál nem állnak meg,száguldanak össze vissza.
Én ugye "roncsot" kaptam sokak szerint amit mindennél jobban megbecsülök,nem vágyok jobbra(a szülőktől legalábbis),nem száguldozok össze vissza,nem kötöm másnak az orra alá.
Amikor kérdezik honnan van,szívesen mondanám hogy diákmunkából vettem mert olyan büszkén érezném magam,de nem lehet mert nem ez az igazság.
Mindkét oldalt vannak rosszak.Akik gáznak tartják azok irigységből,akiknek meg van azok meg felvágnak vele.Én nem érzem magam többnek az autóm miatt,örülök hogy van,de nem érek többet.
Na az a srác aki már jó pár éve párkapcsolatban van boldogabb ember,elcserélném a jogosítványom és autómat egy szerető barátnőre,de mindenkinek más kártya jut.
Azt mondom becsüljük meg,amink van és élvezzük.Ne kössük más orra alá és segítsünk másoknak.
A szülői kérdésről meg annyit,szerintem mindenből a kezdő löketet meg kell adnia a gyermekeinek.Megkaptam az első autót hogy ne a családi autóval vezessek rutintalanul,esetleg véletlen összetörjem.A következő autómat biztos nem fogják állni és nem is akarom.Csak a kezdőlöket az amire szerintem szükség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!