Okosnak, értelmesnek látszó nők hogy lehetnek mégis ennyire mérhetetlenül igénytelenek?
Figyelt kérdés
Tehát, adott egy nő, aki diplomás, esetleg több diplomás, felső fokú végzettségű, esetleg mesterképzést is elvégzett, úgyhogy AZT HINNÉM, aki idáig eljut, az már értelmi szinten is eljutott egy bizonyos szintig. De azt kell látnom, hiába a sok csillivilli diploma, papír, és képesítés, az ilyen nők ugyan olyan igénytelen, f*s, szenny műsorokat, filmeket, és bulvárszarságokat képesek nézni a TV-ben/olvasni a neten, mint a szerényebb képességű társaik. Nem kezdem el most sorolni, de az összes RTL klub, és TV 2 franchise alatt futó borzalmakra gondolok (aminek a Viasat és társai is ugye része). Hogy nézhetnek ilyen igénytelenségeket? Valóságshow és hasonló celeb szarságok. Neten meg blikk, bors, meg ilyen f**zságokat olvasnak, csapnivalóan igénytelen filmeket néznek, telefonoznak, rohasztják az agyukat. Azt hinném, hogy aki sok sok tanulás után eljutott odáig, hogy teszem azt egy doktori címet megszerezzen, az már képes hasznosan, és igényesen eltölteni a szabadidejét. Olvasással, kirándulással, további tanulásokkal, ha pedig már mindenképp tv-t akar nézni, akkor azon belül is találna igényes műsorokat, dokumentumfilmeket (hiteleset, nem összesküvés-elméleteseket), természetfilmeket, igényes műsorokat. Filmekből is van rengeteg nagyon jó, elgondolkodtató alkotás, nem pedig a tinglitangli romantikus vígjátékok felé kéne mozdulni. Nem egy ilyen nőt ismertem, hozzátenném, hogy a 30 év alatti generációra gondolok most. Mi van az agyukkal? A tanulmányaikon túl nem fogékonyak az igényességre?2017. okt. 6. 02:54
11/30 anonim válasza:
Hallod -e?! Érettségim van és nem nézek TV-t. Na ezt mivel magyarázod?
12/30 anonim válasza:
Teljesen osztom az elottem szolok valaszait. Rengeteget tanultam egesz eletem soran, minden konyvet elolvastam, amit csak lehetett, de tudod, amikor mar ezen tul vagy, akkor igenis kikapcsolnak ezek a vicces dolgok. Amiket fent leirtal pl nem szoktam nezni, mert magyar musort egyaltalan nem nezek, de volt amikor vizsgaidoszakban csak az kapcsolt ki. Lehet van olyan, aki csak szimplan hulye, de azt tudom mondani, hogy ezek a musorok, hirek maximalisan kikapcsoljak, lezsibbasztjak az agyat. Tudod, jo erzes, amikor eveken keresztul napi 12 - alkalmankent 16 - orat tanulsz, kozben sem teve, sem emberek. Az ember ezeket a kihagyott orakat valahogy potolni akarja. S a hatalmas megszerzett tudas, kemeny vizsgak, kemeny - napi 12 oras szellemi - munka mellett jolesik egy bors meg egy story magazin, hogy azon nevessunk, egyes embereknek mi a problema... viccmagazinok ezek, viccmusorok. Attol meg az ember ertelmes, elmegy operaba, es elolvasott mar parszaz olyan vaskos, kemeny konyvet, hogy megengedhessen maganak annyit, jogy Magyarorszag szegyenein nevessen. Ezt egyebkent mastol is hallottam mar ezt a felvetest, de nem ertek vele egyet. Rengeteg baratom es ismerosom van, aki neha meg-megnez egy-egy ilyen musort, kozben sokkal ertelmesebb, mint azok, akik barmilyen hattertudas nelkul filizofalgatnak es nagytudadunak allitjak be magukat...
13/30 anonim válasza:
Egy 8 általánossal rendelkező nem nézhet elvont, művészi alkotásokat? Egy doktor nem nézhet bulvárt és nem olvashat indexet?
Mióta?
14/30 anonim válasza:
Egyszer rád bíznék egy hétre úgy két-három kisebb gyereket teljes felelősséggel. Tuti visszavennél az arroganciádból.
15/30 anonim válasza:
Az a baj, hogy a magadfajta mindenkit lenéz. Az ilyen emberektől mindenkinek görcsbe rándul a gyomra, hogy mikor mond valamit, amit az illető általában jó hangosan elkezd szidni.
16/30 anonim válasza:
Na má megin a nyaccsaládosok a fa-szom tele van velük!
17/30 anonim válasza:
Diplomás vagyok, és mivel egész nap szellemi munkát végzek, kb. 10 órában, majd hazamegyek és még egy-két feladatot megcsinálok otthonról, baromi jól tud esni, hogy szemét kaják zabálása közben, kinyúlt cuccokban ülhetek otthon, és nézhetek olyan agyzsibbasztó műsorokat, amiken egy percig sem kell gondolkoznom. Mondjuk a Tv2-viasat kombót nem szívlelem (kivéve a Gyanú árnyékában-t, de ott inkább kínomban röhögök a fájdalmas alakításon meg a sztereotipikus karaktereken), Comedy Centralt szoktam nézni, és Disney Channelt. A kollégáimnak is megvan a saját igénytelen szórakozásuk, van, aki mulatóst hallgat otthon, és igen, van, aki Blikk Rúzst olvas. Hétvégén, vagy este egy jó futás vagy jó szex után nagyon szeretek szépirodalmat olvasni, művészfilmeket nézni, de előtte kellenek az agyzsibbasztó tevékenységek, amik segítenek kipihenni a szellemi munkát, hogy aztán feltöltődhess. Véleményem szerint aki 24/7-ben odafigyel arra, hogy csak igényesnek titulált termékeket fogyasszon, és minél különlegesebb hópihe lehessen ezzel, azt úgy hívják, hogy sznob.
18/30 A kérdező kommentje:
Ha himsovinisztának tűnnék, az azért van, mert sok férfi barátom van, de egyikük sem olvas sarka kata magánéletéről, egyikül se néz éjjel-nappal budapestet, se való világot, a bulvárt, és a celeb-szemetet mind mind hanyagolják. Lehet hogy més férfiak néznek ilyen mocskot, de szerencsére én személyesen nem ismerek ilyet, úgyhogy rajtuk botránkozzanak meg azok, akik személyesen is ismernek ilyet. Nő ismerőseim viszont rendszeresen ilyen mocskokkal fertőzik az agyujat. De nincs bennük büszkeség? És félre ne értsetek, én nem istenítem a diplomásokat, sőt, ezzel a kérdéssel pont őket szándékoztam kérdőre vonni, akik olyannyira büszkék az eredményeikre, mégis rohasztják az agyukat. De amúgy, ha mindenképp agyrohasztásra vágyik az ember, azt is meg lehetne oldani a bulvár bevonása nélkül. Vannak tényleg jó trash filmek, amik nem szándékoznak röhejesnek lenni de mégis azok. És nem a Birdemic-re gondolok, mert az eleve rossz akart lenni, bár a maga módján az is vicces valamennyire. De minden, ami a kereskedelmi csatornákból árad, az arra épít, hogy akkor is nézd, ha szidod. Csomó ismerősöm azért nézte a győzike show-t, hogy az mennyire szar már. De hogy valakinek ennyire ne legyen büszkesége? Azzal, hogy ilyeneket néznek, igazából pénzel tömik őket. Még ha utána szidod is, már megnézted, a nézetséged bele lett írva a statisztikákba, a legjobb reklám pedig a negatív reklám, mert az ingyen van, úgyhgy ha szidod, csak jót teszel vele. De ezt én meg amúgy se értem, hogy "kell egy kis kikapcsolódás" a sok szellemi tevékenység után. Én is szellemi tevékenységet végzek egész nap, de este nem fogok emiatt való világot nézni, hogy "kiengedjem a gőzt", hanem megnézek mondjuk egy Black Mirror epizódot, ami egyszerre kikapcsol, elgondolkodtat, szórakoztat, és leköt. Csak mert valami igényes, még nem kell, hogy agyban lefárasszon.
2017. okt. 6. 15:26
19/30 anonim válasza:
Rajottem, amugy, hogy neked nem az a bajod, hogy ezeket nezik, hanem, hogy a jelenletedben errol beszelnek egyfolytaban. Mondd meg nekik, hogy tartsak meg maguknak. En is utalnam, ha a kornyezetemben allandoan a buta aranyasokkal peldaloznanak, holott nekunk sokkal szinvonalasabb az eletunk. Most, hogy ezt igy leirtad, mar arnyaltabb egyebkent az egesz.
20/30 A kérdező kommentje:
Igen, hihetetlenü zavar, hogy erről beszélnek. Meg hogy ilyenekkel kötik le a saját agyukat is. Most komolyan, ki a tököm az az xy VV Julika, vagy tököm tudja kik vannak? Mit ért el az életben azon kívül, hogy ripacsként mutogatja magát? És ezeknek kell nézni a ripacskodásukat, és erről kell témázni? Talk show-kat nézni ostoba celebekkel? Hogy jaj, hogy nevelik a gyereküket? Hát van ezeknek a nézőknek büszkeségük? Magukba néznek, és azt mondják, igen, ilyenek híreit olvasom, hülyeségeit nézem a TV-ben, és ez így rendben van? Simán el tudnak számolni a lelkiismeretükkel? A legutolsó hajléktalan csöves Lali bácsit is többre becsülöm ezeknél a celebeknél, mert ő legalább nem játsza folyamatosan az eszét, szimplán csak egy szegény ember, lecsúszott ember. Miért kell nekem egyáltalán ismernem sarka katát? Hát azért, mert még ha nem is láttam soha, ha azt se tudom ki ő, de akkor is csomó mindenkitől hallok róla, még ha negatívat is, akkor is róla beszélnek, és önkéntelenük is hall róla az ember. Csak egy agyunk van, csak egy büszkeségünk, és egy életünk... Ne legyünk már ennyire igénytelenek, könyörgök...
2017. okt. 6. 17:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!