Ha Mo. -n lenne nagysebességű vasúthálózat, akkor az emberek körében népszerűbb lenne a vasúti közlekedés?
Szerintem az nem népszerűsítené. Ugyanúgy, ugyanakkor utaznának vonattal az emberek amikor messze van dolgok. Például nyaralás vagy látogató a rokonokhoz, stb.
Viszont az átadás után valamennyivel nőne az utasok száma, hiszen biztos páran csakúgy kipróbálnák szabadidejükben vagy úgy terveznék az útjukat, hogy igénybe vehessék.
De ha azt tekintjük, hogy valaki külföldre szeretne utazni akkor viszont szerintem többen is a távolsági buszok helyett a vasútat választanák.
Én úgy gondolom, hogy többen járnának fel dolgozni/tanulni Pestre vidékről, és albérlet/kollégium helyett inkább a havi vonatbérletet választanák.
Pl. Szolnokról (ha mondjuk csak fél óra lenne az út) többen járnának fel - ezzel a vidéki munkaerőt jobban vonzaná Pest.
Én el tudom képzelni, hogy a főbb vonalainkon a japán sinkanszen, vagy a francia TGV közlekedne.
Én akkor használnám, ha olcsóbb lenne, és lenne RENDES P+R.
Sokkolt, amikor először kiszámoltam, hogy az autópályadíjat leszámítva, EGYEDÜL utazva sem olcsóbb egy Budapest-Debrecen út, mintha vonattal mennék:( És akkor még be kell menni az agglomerációból a pályaudvarra (a legtöbbnél parkolni sem lehet) meg vissza... Ha mindezt BKV-val + csomagok, akkor még rosszabb:( Tulajdonképp szinte dupla olyan hosszú lenne az út, mint autóval:((
A gyorsaság egy dolog. A megbízhatóság és pontosság egy másik dolog, abban is a béka segge alatt van a MÁV.
Tehát nem csak az a baj, hogy az elmúlt 50 évben lassabbak lettek a vonatok (van pár cikk, ahol összehasonlították), de még kiszámíthatatlanok is, és sokat késnek.
És akkor még rakjuk oda mellé a környezetet, minőséget, és eljutsz oda, hogy a MÁV egy trágyadomb, minden szempontból.
"belegondoltam, hogy milyen óriási mentalitásbeli különbségek vannak japán és magyar között"
Ahogy írod, és ez legjobban a MÁV és az ottani vasúti körülmények között látható.
Én , ha egyedül utazom akkor most is a vonatot, választom. DE!!!
Mosonmagyaróvár-BP a retúr jegy max 10000 Ft BKV jegyekkel együtt. DE !!! 2 felnőtt esetén az ár már több, mint autóval és az autó gyorsabb is. Családdal 2 db. 33%-os és 2 db. 50%-os jeggyel is drágább a vonat, mint az autó! Az árakkal és a megbízhatatlan, sokszor színvonaltalan szolgáltatással van nagy gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!