Ha Mo. állítólag az egyik legszegényebb ország az EU-ban, akkor miért lehet szinte mindenhol drága autókat látni?
Pont úgy, ahogy a bérelt szobában tengődő, minimálbéres sógoréknak a legújabb Iphone az egész családban :)
Hitel, ők meg eszik a párizsis zsömlét egész hónapban.
Vállakozó ismerősünk is BMW-vel jár, ő meg az anyjával él és szintén szűkölködik.
Egy része céges autó, másik része lízingelt, hiteles (bár azt is fent kell tartani), a sokadik része megdolgozott érte, a másik részének szerencséje volt.
Hogyan ítélem meg?
Van, akinek lenne rá pénze, de nem ebbe fektet, hanem mondjuk utazásba, befektetésbe, lakásba. Az mégsem annyira feltűnő. Nem sajnálom attól, aki valóban értelmes dologgal kereste meg.
attól függ hol nézelődsz...
én távolsági busszal járok és csordultig tele van.
vannak gazdagok meg szegények, így jön ki az átlag...
Magyarországon a gazdag és szegény közti hatalmas szakadék a probléma.
A számok alapján 250 az átlag fizetés Mo-on, az én környezetemben mégsem keres senki ennyit.
Gondolom akinek telik kocsira, annak már egyből drága kocsira telik.. én ezt gondolom.
Amúgy én is debreceni vagyok, a jogi karon az oktatók olyan kocsikkal járnak, hogy csak na, de a csoporttársam is kapott egy audit, mert leszokott a dohányzásról...amúgy ő egy 20 millás lakást is kapott, hogy legyen hol lakni amíg tanul. Ha valaki lekési a buszt, taxiba vágja magát. :D Olyan vagyok én ott, mint Alíz csodaországban.
Kedves Kérdező!
Gondolkozz.
Elképzelhető-e, h a szegény réteg annyira szegény, h nincs semmilyen kocsija v ha van is, akkor csak szükség esetén használja, pénztárcáját kímélendő? Nos, ha ők alig közlekednek a kocsijaikkal, mit láthatsz sűrűbben, gyakrabban az utakon?
A megfejtés gyakran egyszerűbb úgy, hogy perspektívába helyezed az adataid.
Már csak azon kell gondolkodnod, te miért "látod", más miért nem "látja"
Engem az nyűgözne le, ha Subarut, vagy egy "Dololes-t" látnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!