Ha Mo. állítólag az egyik legszegényebb ország az EU-ban, akkor miért lehet szinte mindenhol drága autókat látni?
Figyelt kérdés
Szinte bárhol járok, alig látok 1,5-2 milliónál kisebb értékű autót. Például iszonyat sok ázsiai kocsit (Kia, Honda, Nissan stb.), de főleg SUV-t szoktam látni illetve a német prémiumautók (Merci, BMW, Audi) is hemzsegnek az utakon. A legdurvább az, hogy sokszor látok olyan személyeket a drága autók kormánya mögött, akikről azt gondolnám, hogy a való életben amúgy egy lúzer. +60 éves nyugger, aki előredőlve szinte szorongatja a fél éves Toyota Rav4 kormányát, 50 éves -5 dioptriás halvérű öregember, aki a nejét utaztatja az A6-os Audiban, a nyikhaj 50 kilós csíragyerek, aki a 18 milliós 440i-s BMW-t ész nélkül tapossa vagy a 155 centis filigrán kislány, aki alig lát ki a Q7-es Audi kormánya mögül. Jó az utolsó kettőt talán el tudom képzelni (apuci kicsi gyermeke), de összességében az ilyen emberek hogyan érvényesülnek az életben, hogy ilyen autóra van pénzük? Miközben én egyetemista vagyok, édesapám egyéni vállalkozó, édesanyám 160k-t keres, a családi bevétel kb. 300k havi szinten és egy ősrégi Opel Astránk van. Ha pedig egy pár tízezres nem létszükségletű kiadást szeretnék fedezni, akkor muszáj diákmunkát vállalnom. Szüleim szerint sok a rezsi pedig nem lakunk nagy házban. Te hogyan ítélitek meg ezt a jelenséget?2017. szept. 29. 20:29
11/15 anonim válasza:
Én Pápán lakom, akkor képest, hogy 30 ezres város, gyakran 10-15 perces dugók vannak, mindegyik parkoló tele van, és a kocsik kicsit kevesebb, mint fele 2 évnél fiatalabb. Édesapám kb. 10 évente szokta cserélni az autóját, ennyi idő alatt szerintem össze lehet gyűjteni egy autó árát, nem kell feltétlenül hitelre venni. (Mondjuk mi arra vettük, mert így adtak 1 millió Ft kedvezményt:D) Meg lehet valaki egész életében egy kocsira gyűjt, néha én is meglepődök, amikor egy p-s rendszámú fiatalos kocsiból kiszáll egy 70 éves nagypapa:D
12/15 anonim válasza:
debreceni vagyok, és az orvosis hallgatókat nem értem. jómagam rengeteget tanultam, hogy államilagtámogatottra felvegyenek, fel is vettek, de a csoporttársaim kb háromnegyede fizetősön van. (egy félév cirka 1-1.5 milla), ugyanez a helyzet a FOKon. természetesen mindegik bmwvel, smarttal, audival és társaival jár, és a családjuk nem tűnik tehetősnek, tény h vannak köztük gazdagok, orvos család, de azért a nagyobb rétegnek átlag foglalkozása van, valamilyen irodai munka stb. az orvosin a könyvek sem 2 ftba kerülnek. én is csak lesek, h évi 3 milla tandíj, autó stb... nem irigykedem, csak nem értem. egy 150-200 ezres tandíjat kilehet azért fizetni, de milliós nagyságrendűt... hát, érdekel.
13/15 anonim válasza:
ja, és nem (csak) külföldi hallgatók!! a külföldieket még megértem (erasmus stbstb)
14/15 A kérdező kommentje:
#12: Vidéki seftelés, ügyeskedés jó magyaros stílusban, örökölt pénz okosan történő visszaforgatása. Főleg utóbbi miatt érdemes azt még megjegyezni, hogy nagyon sok olyan tősgyökeres idős debreceni van, aki anno így vagy úgy, de jól megszedte magát és rengeteg olyan van, aki egész életében spórolt és komoly vagyont halmozott fel, amiből simán telik milliós tandíjakra és egy korrekt autóra az unokáknak. Ezek a fiatalok meg persze, hogy menő szakokra fognak jelentkezni, nem holmi villamosmérnökire vagy programozóira a sok kocka közé.
2017. okt. 18. 20:21
15/15 anonim válasza:
Nekünk van 1db 2017 BMW 750-esünk,1db Mercedes-AMG GT,meg egy Porsche Panamer GTS 2017-es,és apámnak egy informatikai cége. Szerintem akik ilyesmi autókkal,vagy hasonlókkal járnak,azoknak is vagy cégük,vagy egyszerűen jóhelyre születtek. (Gazdag szülőkhöz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!