Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg egyre több közlekedésr...

Tényleg egyre több közlekedésre tökéletesen alkalmatlan ember szabadul az utcákra, az én ingerküszöböl túl alacsony, vagy csak túl sokat voltam kint?

Figyelt kérdés

Túristacsoport a bicikliút teljes szélességén - nem pár fő, csordányi -, zebrán majdnem elcsapó paraszt mercis (igen, szabályoknak megfelelően leszálltam és áttoltam, mielőtt ez jönne, párhuzamos, járdához közelebbi sávban megálltak, hogy menjek, a belsőben húzott el a roh@dék, éppenhogy vissza tudtam ugrani), úttesten telefonláva biciklit toló mammer, aki még felháborodik, ha csöngetnek, vagy megjegyzik, kemény tíz centire van a járdától (minden túlzás nélkül), tessen már felmenni, hogy közlekedni lehessen, kasszánál fél óráig malmozó életképtelen vásárlók, akiktől sem a kasszás, sem a másik vásárló nem tud haladni, de még odaférni sem a saját termékeihez (ne kérdezzétek, ez hogy jött ide, túl sok életképtelen ember túl rövid idő alatt talán), életveszélyes kanyarodó mutatványokat nyilván előttem megretszkírozó motorosok, karjelzés nélkül kanyarodó, fékező biciklisek, akik miatt nem egyszer centiken múlt a baleset.

A meleg miatt őrült meg mindenki, tényleg ennyi idióta mászkál az utcákon, csak eddig nem vettem észre, vagy tőlem túl sok elvárás az, hogy a közlekedésben legyünk már minimális szinten tekintettel egymásra? Mi biciklisek (a békés többség és nem az idióta kisebbség) megadjuk a gyalogosnak, ami a gyalogosé, a gyalogos meg hagyja már meg nekünk azt a pár morzsát, ami jár.

2017. júl. 17. 21:19
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Ha járna kérdésért zöld kéz, most kapnál.
2017. júl. 17. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
jol nyakon kene ezeket vagni.
2017. júl. 17. 21:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Mivel még nem találták fel a teleportálás tudományát, így boldog-boldogtalan, igényes-igénytelen rákényszerül arra, hogy A-ból B-be az utcákon keresztül jusson el. Sajnos ez van. Nemtörődöm emberek voltak, vannak , lesznek.
2017. júl. 17. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
A francokat! Irtó nehéz és DRÁGA ma jogsit szerezni. Én háromnegyed évet bajlódtam vele... Sok ilyen van, de nem azért mert csak úgy osztogatják a jogsit. Ez a társadalom miatt van, mert a gyermekeket úgy nevelik, hogy azt hidjék ,,ők a világ közepe"... Igen :)
2017. júl. 18. 20:23
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, valóban azt látom, jogsit minden idióta szerez, amelyiknek van pénze. A pénzhez általában észt nem adnak.

Viszont a kérdésem nem csak az autósközlekedésre vonatkozott, sőt a legkevésbé arra, hanem arra a rengeteg elcseszett életképtelen emberre, akiket napi szinten kerülgetni kell, és csak bámul mint borjú az újkapura ahelyett, hogy arrébb menne húsz centit, nehogy más is elférjen mellette.

2017. júl. 18. 21:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Erre most csak az egyik ismerősöm példáját tudnám felhozni, aki azért kapta meg a jogsit, mert lefizette a vizsgáztatót. 1 éves volt már a jogosítványa amikor meg akart fordulni a kapunk előtt és kivitte a bokrot tolatás közben...

Sajnos sokan megkapják a jogsit...szigorúbban kellene venni ezt az egészet.

Mondjuk a busz előtt, a zebrától 100 méterre kiszaladgáló gyalogosokat is keményen megbüntetném, ahogy a kereszteződésben piroson áthajtó bicikliseket is.

Az én ingerküszöböm is alacsony, épp ezért ha tehetem a kis utcákat választom az autóutak helyett.

2017. júl. 19. 13:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Szívemből szóltál. Én is olyan türelmetlen vagyok mostanában, de szerintem nem bennem van a hiba. Amikor gyalog sietnék valahova mindig belebotlok egy-két turistacsoportba vagy gerlepárba akik a járda teljes szélességében andalognak. Az autósok azt hiszik, hogy az övék a világ, 10-ből 9 akkor sem lassítana a zebránál ha az élete múlna rajta. A pénztárnál is állandóan az apróval vagy a visszajáróval kínlódnak, egyiknek se jut eszébe, hogy sorbanállás közben előkészítse a fizetőeszközét, csak amikor a pénztáros mondja az árat, akkor kezd el kutakodni a pénztárcájában, hogy van-e nála egyáltalán annyi pénz. Nincs mit tenni, idegbeteg lettem. :D
2017. júl. 22. 00:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt gondolom hogy a hiba mind a ket felnel van.

En mar nagyon regota kulfoldon elek, es latom a kulonbseget. Egyebkent sem elsosorban anyagi okok miatt hagytam el az orszagot hanem pont ilyenek miatt. A tarsadalmi osszbunkosag volt amit nem tudtam magamban lerendezni.

Idegesitett az emberek bunko tolakodasa a postan, a buszmegalloban, utaltam hogy elutnek a zebran, hogy az autopalyara valo fellepeskor a zipp elv nem mukodik, mert egyeszeruen nem engednek be, egyszer pedig kerekparuton par centire huzott el mellettem egy motoros -akinek ott tilos volt menni- es hat persze hogy osszeakadtunk es en hatalmasat estem... es meg sorolhatnam.

Viszont a masik oldal is zavart. Az hogy az emberek borzasztoan turelmetlenek is voltak egymassal, gyakorlatilag az egymas iranti tolerancia teljes hianyat latom meg akkor is amikor nagy ritkan hazamegyek.

Itt ahol en elek, nap mint nap elofordul hogy a kassznal varni kell mert valaki lassan szamolja a penzt vagy a bankkartyaja elsore nem mukodik. Ilyenkor mindenki turelmesen var mogotte es aki turelmetlenkedik az a bunko, hiszen ez barkivel elofordulhat. Igen itt is vannak hatalmas bevasarlo kocsit tolo elotted tokoreszo emberek, rohangalo gyerekekkel, de a tarsadalom kevesbe idegbeteg es nem csinal ebbol ugyet, hiszen az a tarsadalmi elv hogy barmelyikunkkel elofordulhat hogy holnap te tokolsz ott, mert leejtesz valamit, vagy hiba csuszik a szamitasba hiszen emberek vagyunk.

MInt mondtam a baj kettos, egyreszt bunkok es nemtorodomok az emberek egymassal, masreszt meg turelmetlenek is ott ahol eseteleg toleralni lehetne.

2017. júl. 22. 02:09
 9/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Teljesen jogos, amit mondasz, de tartok tőle, neked úgy jött le, hogy a pofátlan oldalt képviselem. Ellenkezőleg, bár fogalmam sincs a mai napig, miért is adom meg a másiknak a kellő tiszteletet és távolságot az utcán, ha az esetek kilencven százalékában a töredékét sem kapom vissza, de attól még megteszem pontosan azért a tíz százalékért, amelyik ugyanerre képes velem szemben, legyen szó egyszerű sorban állásról vagy közlekedésről. Mindig is igyekeztem toleráns lenni az emberekkel szemben, akkor is megtartom például a sorban a szerintem szükséges távolságot, ha a másik már a nyakamon liheg, de attól még strasszel, és nyilván a mögöttem levő háborodik fel, ha éppen nem veszem észre, hogy a nyakamra mászott, és kivennék valamit a táskámból, ami hozzáér, de addig már nem jut el fejben az ilyen, hogy attól egy másodperccel nem fog hamarabb sorra kerülni.

Felkúr, hogy a totál üres biciklitárolóban az enyém nyakára pakolja a másik a sajátját, mintha nem lenne elég hely. Van bennem annyi empátia, hogy észrevegyem a különbséget, szándékosan húzza az időt előttem a sorban valaki, vagy azért, mert ennyi telik tőle, utóbbi eseten természetesen nem akadnék fent, a szándékos időhúzás viszont idegesít, ugyanis a tökéletes kondiban levő fiatal vásárló képes lenne elpakolni azt a két-három apróságot annyi idő alatt, nem kell még három-négyszer megforgatni meg elolvasni az apróbetűt, legalábbis nem a kasszánál, tegye ezt meg, mielőtt beleteszi a terméket a kosarába, erre van a vásárlótér, mert ezzel egyrészt rabolja az én időmet, másrészt hátráltatja az ott dolgozót, akinek sok esetben az ilyen idióták miatt vonnak le a fizetéséből, amiért nem dolgozhat az előírt tempóban (tudom, miről beszélek, dolgoztam kereskedelemben).

2017. júl. 22. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!