Ti is észrevettétek már, hogy az okosabb emberek szebbek és a butábbak pedig csúnyák?
Ha visszaemlékszek, hogy általános iskolából kik mentek szakmunkásképzőbe, hát pont az ilyen nyomott fejű proli gyerekek, gimibe pedig a szebbek. Egyetemen is rengeteg helyes pasit és szép nőt láttam, sokkal többet, mint mondjuk egy diszkóban. Most egy bankban dolgozom és a legtöbb kollégám vonzó, viszont egyetem alatt különböző gyárakban melóztam vagy éppen boltokban kasszáztam, és tele voltak tök undi emberekkel. :D
Szerintem azért van ez így, mert az intelligencia és a szépség is a genetikától függ, nyilván aki jobb génállománnyal rendelkezik, az helyes lesz és szép.
Én se és a barátnőim se azért járunk helyes pasival, mert csak a külső érdekelne, hanem mert fontos, hogy szellemileg egy szinten legyünk, és hát így alakult.
Amúgy itt van erről egy cikk is, találhatóak benne grafikonok is, amiket talán a kevésbé szebbek is el tudnak olvasni. :)
Az attraktív férfiaknak átlagosan 13,61 ponttal, míg az attraktív nőknek átlagosan 11,39 ponttal magasabb az IQ-juk, mint csúnyább társaiknak.
:)
Hát én jóképű férfi vagyok és az IQ-m is magas, a testalkatom vékonyabb, de van rajtam izom is, na persze még nem gyúrtam úgy ki magam, mert lusta vagyok. A családom gazdag, van 2 diplomám, szal én egy született mázlista vagyok, de nem sok hozzám hasonlót ismerek. A legokosabb ismerőseim elég nyomottul néznek ki. A legszebb ismerőseim között meg rengeteg buta van, szval azért ebből így nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
Egyébként az anyagi helyzettel, meg a jó öltözködéssel sok csodát lehet művelni, hogy adott esetben egy csúnya ember is viszonylag jól nézzen ki. Ismerek ilyeneket, akik csúnyák ,de gazdagok és az öltözködésükkel megoldják, hogy szépnek látszódjanak.
Ugyanez fordítva, hogy akik jól néznek ki, de csóró prolik, azok ilyen igénytelenül öltözködnek, nincs megmosva a hajuk stb. és így persze, hogy csúnyábbnak néznek ki.
Hát te biztos csúnya vagy, kérdező..
Amúgy sok embert a szeméből áradó értelem tesz szebbé, erre érthetik inkább.
"Talán pont ezért a legtöbb szép osztálytársnőm alszik az óráin és hétvégente szétidva magukat járkálnak farokról farokra... Hm. Igen. Ez az ész és intelligencia jele :D"
"Szétidva"? Ahogy látom te is alszol órán. :D
A kérdező keveri a jó megjelenést a jó kinézettel.
Sok itt válaszoló pofáját megnézném azért, kíváncsi vagyok rájuk.
Miért, Bill Gates vagy Mark Zuckerberg a leghelyesebb férfiak közé tartoznak? Szerintem nem, mégis okosak, és ezzel nagyon sok pénzt is keresnek.
Egyébként én is észrevettem ezt a jelenséget, de a butábbakkal nem az a baj, hogy nincs meg az aranymetszet, hanem az, hogy semmitmondó, sokszor fenyegető tekintettel néznek. Tényleg, mint ma a buszmegállóban a nem ma barnult gyerekek, akik a szakmunkásképzőből jöttek ki.
Aki pedig fenyegetően néz, az nyilván sosem lesz vonzó.
Mondjuk rám pont nem igaz a dolog. Már ovis koromban tudtam olvasni, számolni, folyton dicsértek. Általános iskolában már versenyekre jártam, ez folytatódott gimiben, most pedig egyetemen vagyok. Ronda vagyok. Persze, teszek a külsőmért, például edzek és divatosan, csinosan öltözöm, DE egy sz*r genetikán már csak a plasztikai sebészet tudna változtatni, és ezzel pontosan tisztában vagyok.
21/L
Őőő... először leszögezem, hogy rendszeresen olvasoma linkelt oldalt (is).
De ez úgy, ahogy van, hülyeség, és ennél nagyobb bullshitet még nem olvastam.
A gyakorlat ugyanis szöges ellentétjét mutatja, márpedig én jobban hiszek a saját magam tapasztalatnak:
-tény1: voltam hostess magam is, és itt a legszebb lányok legtöbbször a legbutábbak, és modellek között is magasabb ez a ráta ( férfi-nő egyaránt)
-tény2: középiskolára is visszamelékezve, a legokosabbank vélt tanulók kb egyike sem volt szép. Ellenben az ellébecoló link egyének inkább voltak szebbe.
- tény3: az ügyvéd, mérnök, IT stb szakemberek szintén nagy része sem az a tipikus értelemben vett szép vagy vonzó ember, pedig ehhez kell ÉSZ... Szerinted ez akkor hogy lehet?
- tény4: Híres emberek közül sem épp köthető a szépség az intelligenciához: őt pl az egyik legokosabb mebrnek tartják számon, mégsem volt soha tipikusan jó képű:
Szibjektív véleményem 5. pontként: férfiként nem feltátlenül, de nőként garantálom neked azt a sztereotípiét is, miszerint ha szép vagy, akkor hajlamosak butábbnak gondolni ( főleg férfiakról van szó). Akkor lepődnek meg igazán, ha a szépség mellé ész is párosul)
A cikk ellett nem találtam érvet, ellene viszont rengeteg eszembe jutott.
A tapasztalat pont hogy azt mutatja, hogy az igazán okos és intelligens emberek az esetek kevesebb százalékában szépek is egyúttal. (Kivétel mindig van, és mindig meglepődést is okoz, mert nem ez az általános)
Plusz ezek szerint nekem okosnak kéne lennem, pedig nem vagyok az. ( legalábbis olyan intelligens, mint amennyire szeretném)
N
Pedagógus vagyok, barátom orvos, értelmiségiek között élek, de nem jellemző ránk és a körülöttünk élőkre, hogy szebbek lennénk, mint akiknek csak érettségije van.
Ellenben mind kukásban, mind rakodómunkásban láttam már nagyon jóképűt.
Nem, vagyis nem ilyen összefüggésben.
Az már inkább igaz, hogy arra, hogy egyetemre menjen, annak sokkal nagyobb esélye van, aki jómódú, de legalábbis nem csóró családból származik. A pénz meg csodákat tud művelni. A minőségi étkezéstől, minőségi arcápolástól, sporttól, a sok pihenéstől szép a bőr, szép a test, kisimult a pofika. Az meg már középsuliban is meglátszik, hogy ki jön rosszabb körülmények között élő családból. Ha egy átlag ilyen családot nézünk, akkor:
- már kicsi korától fogva be van fogva kemény házimunkára (főleg ha sok a tesó), sőt van aki feketén is dolgozik
- nyeli a cigifüstöt
- az arca összeráncosodik, fakó lesz, mert átéli azt, hogy apu alkesz, anyu ordít, semmi öröme nincs kb. az életben
- örül, ha van kaja otthon, nemhogy friss zöldség, gyümölcs, sovány hús...
- néha igazából az igénytelenséget látjuk csúnyának... van, ahol spórolás miatt hetente fürdenek, sampon nincsen, arcát ápolni, fogát ápolni sosem tanulta meg rendesen...
- arról nem is beszélve, hogy sok arcvonás, amit csúnyának látunk, az tényleg születési rendellenességtől van, és az viszont lehet korrelációban az intelligenciával
Na, az ilyenek mennek ált. szakmunkásképzőbe... nem azért, mert nem lennének elég okosak hozzá, hanem mert a szülő is tudja, hogy rohadt kevés esélye van, hogy olyan körülmények között, amit ők biztosítanak otthon, a gyerek hendikeppel indulna az állami támogatott helyekért a gazdaggyerekekhez képest (nincs saját szoba, ahol nyugiban tudna tanulni, 16 éves korától dolgozik még suli mellett is, nem tudja kialudni magát, nem tudják megvenni a könyveket, külön szakkörre járatni, sorolhatnám)... így meg lesz egy szakmája. Ill. sok helyen még mindig azt gondolják, csak a fizikai munka a rendes munka, az meg szórakozás, amiben nem izzadsz meg.
Ja amúgy meg a bankos dolgozók... járok bankba sokat, kb. fele-fele arányban vannak a csinos, jól kinéző emberek meg azok, akiket bottal nem piszkálnék meg... igényesnek igényesek, meg nyilván nem mocskolódnak úgy össze, mint egy gyári melós, de szépnek nem szép mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!