Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megéri a magyar emberekkel...

Megéri a magyar emberekkel önzetlennek lenni?

Figyelt kérdés
Fel venni ezt az önzetlen mentalitást? Önfejlesztő könyvben olvastam, amerikai, magyarra forditották, meg kb egy csomó ilyen pozitív témáju könyv van, ami arról ír hogy adj minél többet, segíts másokon stb.. nekem az a tapasztalatom hogy ez a magyar nép úgy 80% ban lehúzó, legtöbben csak kapni szeretnek, és ha valamit kap akkor azért nem hálás, már behajtaná a következőt.. illetve elég erősen az jön le hogy ezzel inkább csak rászoknak arra hogy jé van az az ember jófej meg minden, múltkor is adott, most is adhatna valamit. . Így kB kieszi a vagyonából ironikusan. Szóval szerintem nem érdemlik meg, mert sokan csak az érdek oldalát nézik, és nem az emberi oldalt, hogy milyen önzetlen segitőkész. Mi származik ebből ami nekem, vagy egy önzetlen embernek pozitív lenne? A biblia is írja többször is, tanításokban hogy adjatok szívből legyetek hálásak ne várjátok el viszont..csak adjatok. Szerintem ez kora múlt dolog, ezek ma már nem mindenhol működnek. Amerikába ahol jobb a közélet mindenki pozitív ott lehet működik, de nem itthon. Lehetek akármennyire jó segítő az emberekkel de adok adok adok s a végén azt érzem hogy kisemmiztek lelkileg, mintha egy gyári futószallag lennék és én állítsam elő mindig ugyanazt. Szóval mi ennek az előnye h sokan még megköszönni is képtelenek?
2017. aug. 11. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:
7%
Mi értelme egyáltalán segíteni valakin, ha nem is azokat az elveket képviseled? És miért általánosítasz?
2017. aug. 11. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha te azért adsz, hogy megköszönjék, akkor nem vagy önzetlen.:-)
2017. aug. 11. 15:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem érdemes jobbára, persze nem mindegy, hogy családtagról vagy idegenről van szó. Ismerős, szomszédokkal szerintem nem működik ez. Igazából szerintem sok esetben családon belül sem.
2017. aug. 11. 15:34
 4/7 anonim ***** válasza:
En mar jartam igy. Meg kell tanulni az embernek kijelolni a hatarait, tudni kell nemet mondani. Az, aki meg csak kihasznalja a masikat, valoszinuleg sohasem kedvelt igazan, igy nem vesztettel semmit, hanem nyertel.
2017. aug. 11. 15:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát persze biztos?! Jézus hogy járt jót akart mindenkinek közbe keresztre feszítették,undok mocsokkal átitatott világba élünk és nem csak itt hanem az egész világ erre rendszerre épül,amíg egyik ember mást sárba tiporva akar nagyobb embernek tűnni mi több nem is embernek valami istenségnek addig ez nem fog változni.Mindenki azt lesi hogy használja ki a másikat vagy tegyen a másiknak keresztbe mert valamiből esetleg neki több jutott vagy pusztán szórakozásból mert ő a "A NAGY EMBER" Aki mások fölé emelkedik az ész osztó aki mindet tud,a világ rejtelmeit hogy éljen vissza más nyomorrával mert ő már nem is ember valami különleges ember felett álló lény bele gondolva ő már istennek képzeli magát ő "Tuti ' Aki mindenki felett áll szórakozásból bele vájkál más nyugalmi szférájába és addig kínozva amíg beteg vagy gyilkos nem lesz.Mert a társadalmi igazságtalanság szüli a gyilkosokat bele se gondolnak az emberek abba hogy a "NAGY KIRÁLY EMBEREK" miatt aki mindent akarnak amiatt ilyen elbolondult a társadalom mert ők "ISTEN FIAI" Gátlások nélküli szemétre való banda akik nem hagyják érvényesülni azokat akik csak szeretnék végre teljes értékű életet élni.Nem pedig nyomorogni még ők begyűjtik a kötelező fenék nyaló bókokat és lehúzzák a hasznot.A legtöbb ember meg csak vigyorog fényesnek látja az ilyen embereket aki mások életét a pokolba taszítja.Szóval így segítek én másokon a szeretet már rég nem e világ része. Amíg az ilyen embereket nem iktatjuk ki nem lesz normális élet ezért van ennyi beteg ember mert egyes emberek istent játszanak.
2017. aug. 11. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Már a kérdés szövege is mutatja mekkora távolságot kell megtenned, ha változni akarsz. Mert ott is azt kérdezed megéri e. Az önzetlenség nem megéri. Nem kapsz semmit vissza. Olyan ez, hogy változtatsz a világon. Olyanra ami neked terszik. Nincs jutalom, csak az, hogy megteszed amit akarsz. Bátran. Nem arról szól hogy még valamit visszakapni. Segített ez ráérezni?
2017. aug. 12. 09:05
 7/7 anonim ***** válasza:

"Lehetek akármennyire jó segítő az emberekkel de adok adok adok s a végén azt érzem hogy kisemmiztek lelkileg, mintha egy gyári futószallag lennék és én állítsam elő mindig ugyanazt."

Ez szép amúgy. Úgy gondolj magadra, mint Istenre. Aki gazdag és erős és megteheti, hogy kegyelemből ad. Azért ad, mert ad. Nincs más oka. Magadat semmized ki lelkileg. Azzal, hogy vársz valamit következményképp és nem kapod meg. Ne kölcsönöket adj, hanem ajándékot. Ne várj el semmit. Ez nagy erő, ha képes vagy rá.

2017. aug. 12. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!